SOS από το ΕΚΑΒ Ηπείρου για Κινητές Μονάδες από τη δωρεά του ιδρ. «Σταύρος Νιάρχος»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η περιφέρεια του ΕΚΑΒ Ηπείρου έχει προμηθευτεί σχετικά πρόσφατα 11 νέα συμβατικά ασθενοφόρα και ως εκ τούτου αυτό που λείπει τώρα είναι οι Κινητές Μονάδες που θα δώσουν "ανάσα" στην περιοχή! Και μόνη ελπίδα είναι η τελευταία δωρεά από το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος".

Συνέντευξη του διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, Βασίλη Παπαδιώτη για τις Κινητές Μονάδες που χρειάζεται το ΕΚΑΒ στην Ήπειρο στο anex.gr φέρνει πάλι στην επιφάνεια τα προβλήματα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

«Η ανανέωση του στόλου των μονάδων είναι απαραίτηση», τονίζει ο Β. Παπαδιώτης και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες είναι η απόλυτη προτεραιότητα της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο…

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα προχωρήσει στη δωρεά 14 εκατ. ευρώ στο ΕΚΑΒ, ώστε να γίνει αγορά 143 ασθενοφόρων που θα κατανεμηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο υλοποίησης της πρωτοβουλίας «Ενάντια στην κρίση».

Ανάμεσα στις Περιφέρειες που θα ενισχυθούν, είναι και η Περιφέρεια Ηπείρου. Σύμφωνα με τον διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Βασίλη Παπαδιώτη, στην κατανομή της διάθεσης των ασθενοφόρων, θα πρέπει να τεθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ενίσχυση της τοπικής Περιφέρειας με Κινητές Μονάδες. Ο στόλος των συμβατικών ασθενοφόρων ενισχύθηκε σημαντικά και ανανεώθηκε με την προμήθεια των 11 νέων οχημάτων το περασμένο καλοκαίρι. Ο κ. Παπαδιώτης τονίζει πως αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η ανανέωση του στόλου των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, οι οποίες δεν αντικαταστάθηκαν με την τελευταία προμήθεια.

Από τις 22 συνολικά Κινητές Μονάδες που προβλέπεται να αγοραστούν από το Ίδρυμα, η 7η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ θα διεκδικήσει την κατανομή τεσσάρων.

«Χρειαζόμαστε απαραίτητα δύο Μονάδες για τα Ιωάννινα, μία για την Κέρκυρα και μία για την περιοχή Πρέβεζας – Λευκάδας, προκειμένου να ανανεωθεί ο υπάρχον στόλος, που έχει «γράψει» πολλά χιλιόμετρα και παρουσιάζει ήδη αρκετά προβλήματα», σημείωσε ο κ. Παπαδιώτης, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως είπε, ότι η τοπική Περιφέρεια θα μείνει εκτός της διεκδίκησης κατανομής και συμβατικών ασθενοφόρων.