Το Σωματείο Εργαζομένων του Ν. Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» καταγγέλλει καθυστέρηση σε μεταστέγαση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Άναρχα" λέγεται από τους εργαζόμενους ότι πραγματοποιούνται οι διαδικασίες αποπεράτωσης 7όροφου κτηρίου στο οποίο θα μεταφερθεί το νοσοκομείο. Βάζουν ακόμα και προσωπική εργασία για να ολοκληρωθούν οι εργασίες!

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία τους:

Η  διαδικασία της μεταστέγασης, την οποία ως γνωστόν επιδιώκαμε να γίνει με σοβαρό σχεδιασμό ΑΜΕΣΑ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 7ορόφου κτιρίου, ξεκίνησε και προχωρά δυστυχώς ΑΝΑΡΧΑ και με βήματα χελώνας, με ελλιπέστατο σχεδιασμό και χωρίς τις αναγκαίες και απαραίτητες σχετικές πιστώσεις, κάτι που εγκαίρως είχαμε επισημάνει.

Δυστυχώς 4 μήνες μετά την ολοκλήρωση του 7ορόφου, παρά τις επισημάνσεις μας όπως προαναφέρουμε και παρά τον χρόνο που μεσολάβησε, οι υπεσχημένες πιστώσεις που όλοι τελικά αποδέχθηκαν ότι ήταν αναγκαίες και απαραίτητες δυστυχώς δεν ήλθαν

Με αποτέλεσμα

Οι χώροι που θα δεχθούν υπηρεσίες του 409, εκτός από το 7όροφο που ήδη είναι όλα έτοιμα, στο ταχύρυθμο και όχι μόνον να προετοιμάζονται (διαχωριστικά-βαψίματα κλπ) με χρήματα και προσωπική δουλειά των Εργαζόμενων, των Ιατρών κλπ άλλων φίλων και συγγενών, λες και είμαστε στην περίοδο της χούντας με την γνωστή προσωπική εργασία που επιβαλλόταν τότε στους πολίτες.

Δυστυχώς έχουμε φθάσει σε μια κατάσταση όπου ο καθένας να καταλαμβάνει ότι θέλει, όπου θέλει, όσους χώρους θέλει, να τους φτιάχνει με την προαναφερόμενη διαδικασία, έτσι άναρχα και στο άρπα-κόλλα και δυστυχώς όλοι να βρίσκονται σε μια αναστάτωση και μια απογοήτευση για το πλαίσιο πάνω στο οποίο καλούνται να προσαρμοστούν και να λειτουργήσουν, τόσο στο ταχύρρυθμο, όσο και στην νέα πτέρυγα αλλά και στο διώροφο όπου οι χώροι  μεταστέγασης της ογκολογικής και του Αιματολογικού σαφώς δεν είναι οι πιο ενδεδειγμένοι.

Απέναντι σ΄ αυτήν την κατάσταση

Και με δεδομένο ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, το Σωματείο μας και ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, ακόμη μια φορά, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας  να ξαναδούμε και μάλιστα εγκαίρως αυτόν τον ¨σχεδιασμό¨, προτού αυτός αποβεί μοιραίος για την λειτουργία μας και καθοριστικός για την δυσλειτουργία μας τα επόμενα χρόνια.

Κλείνοντας αυτήν μας την νέα επισήμανση, αναρωτιόμαστε μήπως αυτή η άρπα-κόλα μεταστέγαση έχει να κάνει με τις κυβερνητικές επιδιώξεις αυτής της περιόδου, τις διαδικασίες των εγκαινίων σε έργα που δεν σχεδίασαν – που δεν χρηματοδότησαν και που αναγκάστηκαν να ολοκληρώσουν λόγω των καταληκτικών δεσμεύσεων που υπήρξαν. Πλάκα θα έχει σ΄ αυτές τις διαδικασίες των εγκαινίων να θέλουν να εντάξουν και το Νοσοκομείο, ένα  έργο όπου όχι μόνον δεν συνέβαλλαν σε τίποτε, απεναντίας δεν το βοηθούν ούτε σ΄ αυτήν την φάση της μεταστέγασης και επαναλειτουργίας, πού έλαχε να γίνει επί των ημερών τους……….

Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν