Σωματείο Εργαζομένων «Ευαγγελισμού»: Αυξάνονται τα «μπλοκάκια» και οι…εισφορές

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Η ατομική ασφάλιση γίνεται υπόθεση του καθένα και αυξάνονται οι εισφορές αφού πρώτα ενοποιηθούν τα ταμεία και εξαφανιστούν τα αποθεματικά τους", καταγγέλλουν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό" (ΣΕΝΕ) προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.

Τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων «Ευαγγελισμού» τονίζουν ότι οι ελαστικές μορφές απασχόλησης (με μπλοκάκι) γενικά στην αγορά, αλλά και ειδικά στα νοσοκομεία που «αιμορραγούν» και χρειάζονται άμεσα μόνιμο προσωπικό, μαζί με την μείωση των συντάξεων και την αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων, δημιουργούν τις συνθήκες «για ένα έγκλημα που θα έχει συνέχεια».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Σωματείου:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πατώντας πάνω στους προηγούμενους νόμους ΠΑΣΟΚ & ΝΔ, δίνει το συντριπτικό πλήγμα στην Κοινωνική Ασφάλιση! Το σχέδιο νόμου μειώνει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις έως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζει τις αναπηρικές συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα, σταδιακά καταργεί το ΕΚΑΣ, ισοπεδώνει τις παροχές υγείας – πρόνοιας, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, ενοποιεί τα ασφαλιστικά ταμεία με εξαφάνιση των αποθεματικών τους.

Παράλληλα, αποτελειώνει τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι» με την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Τσακίζει τη νεολαία που μπαινοβγαίνει από την ανεργία στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ. Είναι η ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εδώ και χρόνια, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντι-ασφαλιστικούς νόμους και προσθέτει κι άλλους βαρύτερους. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Μαζί εφαρμόζουν και καταστολή κάθε κινητοποίησης και λαϊκής αντίδρασης, όπως κι οι προηγούμενοι. Στόχος τους είναι η πλήρης (και ταχύτατη!) εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταποδοτικότητα στην κοινωνική ασφάλιση. Δηλαδή, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος να απαλλαγούν παντελώς απ’ την ευθύνη και το κόστος για την παροχή κοινωνικής ασφάλισης, μεταφέροντάς τα στις πλάτες του κάθε ασφαλισμένου.

Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης είναι βασική απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εδώ & πολλά χρόνια (πριν την κρίση), προκειμένου να διασφαλίζουν ασύδοτη κερδοφορία. Αυτοί που μας στύβουν καθημερινά, αυτοί που κατάκλεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, που βγάζουν τεράστια κέρδη από φοροαπαλλαγές, αλλά και απ’το εμπόριο του ανθρώπινου πόνου και της ασθένειας, φροντίζουν να απογειώσουν τα κέρδη τους μέσα απ’την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Γι αυτό κι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων χειροκροτεί τη σημερινή κυβέρνηση, όπως έκανε και με τις προηγούμενες.

Ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο, όπου απαιτείται η επέκταση του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, παγιώνουν την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης παρατείνοντας την έκθεση στον επαγγελματικό κίνδυνο. Ποιος υγειονομικός θα μπορεί να δουλεύει μέχρι τα 67 και πόσο ασφαλές είναι αυτό για τους ασθενείς; Σήμερα, όπως το ζούμε όλοι, μεγαλώνουν δραματικά οι ελλείψεις προσωπικού κι η εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου, δεν υπάρχουν καν τεχνικοί ασφαλείας, γιατροί εργασίας!

Όμως, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα! Όλοι στο δρόμο, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας  στην κοινωνική ασφάλιση και να τις διευρύνουμε!

Για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας, είναι ανάγκη να δοθεί συλλογικά από τα όλα τα σωματεία υγειονομικών, να δεθεί με τον αγώνα των άλλων εργατικών και συνταξιουχικών σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές κάθε περιοχής, τους σπουδαστές, τους φορείς των αναπήρων. Η υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης σημαίνει αγώνα κόντρα στον πραγματικό αντίπαλο δηλ. τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την Ευρωπαϊκή Ένωση απ’όπου εκπορεύονται τα σχέδιά τους. Αυτός ο προσανατολισμός θα δώσει στον αγώνα μας το απαιτούμενο περιεχόμενο, αλλά και την προοπτική για να αποκρούσουμε την επίθεση, να ανακτήσουμε τις απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα και ν’ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές, ώστε να αξιοποιούνται οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τα επιτεύγματα της επιστήμης για την κάλυψη των αναγκών μας.

ΤΟ Σ.Ε.Ν.Ε. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ και για αυτό το μείζον θέμα αλλά και υπόλοιπα εξίσου σοβαρά που ταλανίζουν το Νοσοκομείο: έλλειψη προσωπικού, προϋπολογισμός, φάρμακα – υλικά, ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργολαβίες:
1. Ενημερωτικές συσκέψεις στο Νοσοκομείο
ΤΡΙΤΗ 19/1, 7:30πμ για το προσωπικό των χειρουργείων στην πυλωτή του νέου κτιρίου.
ΤΡΙΤΗ 19/1, 1μμ για Διοικητικούς & Τεχνικούς, έξω από το Λογιστήριο Νοσηλευομένων (γρ. 325 παλιό κτίριο).
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/1, 12 το μεσημέρι για τους εργαστηριακούς έξω από το Βιοχημικό εργαστήριο (3ος ορ. κτιρίου εργαστηρίων).
2. Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από Σωματεία Υγειονομικών μετά από πρόσκληση του Π.Α.ΜΕ. Υγείας – Πρόνοιας, την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 Γενάρη, 16:30 στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
3. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όλων των εργαζομένων την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 12 το μεσημέρι στο ΔΩΜΑ.
4. ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ σε συντονισμό με όλους (εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, σπουδαστές κλπ).
5. Νέα πρωτοβουλία για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, ΚΕΕΛΠΝΟ, 5μηνίτες, εργολαβικοί εργάτες κ.λπ.) για σύσκεψη τοπική και συντονισμό με συναδέλφους από άλλους χώρους και αντίστοιχη κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας. Απαιτούμε σταθερή & μόνιμη δουλειά για όλους, χωρίς εργολάβους και ατομικές συμβάσεις. ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
6. Η χορήγηση των λεγόμενων «ακριβών» φαρμάκων (αντικαρκινικά, αντιρετροϊκά, αντιρευματικά κ.λπ.) από τα Νοσοκομεία ΔΕΝ συνοδεύτηκε από αντίστοιχη αύξηση των κονδυλίων. Αν δεν δοθεί επιπλέον επιχορήγηση στα Νοσοκομεία γι΄αυτές τις κατηγορίες που προορίζονται για εξωτερικούς ασθενείς, οι τρομερές ελλείψεις που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες θα προκύψει πολύ νωρίτερα!!

Συνάδελφοι μπαίνουμε σε ανειρήνευτο και μακροχρόνιο αγώνα ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η ίδια η ζωή μας αποδομεί κάθε επιχείρημα της συγκυβέρνησης που θέλει να μας πείσει ότι «όλα πάνε καλά» σε μισθολόγιο – ασφαλιστικό – προσλήψεις!

Αγωνιζόμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ όλοι οι κλάδοι, όλες οι ηλικίες, ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων τσακίζεται απ’τον Αρμαγεδδώνα που φέρνουν Ε.Ε. – κεφάλαιο – συγκυβέρνηση!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να πάρει πίσω το νομοσχέδιο – έκτρωμα και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Σύνταξη στα 60 και τα 55 χρόνια αντίστοιχα για άνδρες και γυναίκες. Υπεράσπιση και επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας- Πρόνοιας με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν