ΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη από την εξάπλωση του κορονοϊού: 252 θετικά σε 3.402 rapid test

  • Γιάννα Σουλάκη
Θεσσαλονίκη
Επιθετική είναι η εξάπλωση του κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη, όπως αποδεικνύεται από τα χιλιάδες rapid τεστ που πραγματοποίησαν οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στην Νέα Παραλία.

Διακόσιους πενήντα δύο (252) θετικούς στον κορονοϊό εντόπισαν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) ανάμεσα σε 3.402 rapid test που πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο δείκτης θετικότητας (θετικά ανά αριθμό τεστ) στην πόλη διαμορφώνεται στο 7,4%, όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι λίγο πάνω από το 4%. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 32 έτη.

Τα ευρήματα είναι σοκαριστικά, καθώς, οι 252 θετικοί στον κορονοϊό πολίτες δεν έχουν συμπτώματα και προσήλθαν αυτοβούλως για την εξέταση. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί, κυκλοφορούσαν μέχρι σήμερα και διέσπειραν τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν.

Οι υγειονομικές αρχές ελπίζουν τώρα, το μίνι lockdown το οποίο έχει επιβληθεί στην Θεσσαλονίκη από σήμερα, να φέρει μείωση του ιικού φορτίου στην περιοχή, καθώς αυτό εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένο.

Μήνυμα από το 112

Μήνυμα από το 112 έλαβαν όσοι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Το μήνυμα από το 112 κάνει λόγο για αυξημένο κίνδυνο κορoνοϊού στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να φορούν μάσκα, να κρατούν αποστάσεις και να πλένουν τα χέρια τους.

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην κατηγορία 4 (κόκκινο) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου…