ΣΟΚ: Στέλνουν ακόμα επιστολές σε ανασφάλιστους για νοσηλείες στο ΕΣΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κάποια δημόσια νοσοκομεία συνεχίζουν να στέλνουν σημειώματα σε ανασφάλιστους ασθενείς ζητώντας με αυτόν τον παράνομο πια τρόπο να πληρώσουν το υποτιθέμενο χρέος που προέκυψε από τη νοσηλεία τους... Το έγγραφο που αποδεικνύει την ανευθυνότητα κάποιων έδωσε στην δημοσιότητα το ΚΕΦΙ και δημοσιεύουμε παρακάτω.

kefi kataggelia

Από ποιο νόμο ακριβώς είναι υποχρεωμένοι να στείλουν το «χρέος» στο δημόσιο ταμείο, δηλαδή στην Εφορία, οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας του Ιπποκρατείου; Δεν γνωρίζουν ότι ο νόμος άλλαξε εδώ και μήνες και ότι δεν υπάρχει πια υποχρέωση να πληρώνουν οι ανασφάλιστοι..; Κι ακόμα κι αν δεν ισχύει αναδρομικά για προηγούμενες νοσηλείες ο παρών νόμος, δεν καταλαβαίνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων Υγείας και Εργασίας τις οποίες πολλάκις έχουν διατυπώσει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του;

Εκτός από παράνομο, είναι και ανήθικο να ζητείται πια από ανασφάλιστους πολίτες και δη καρκινοπαθείς που δίνουν την συνεχή μάχη για να κρατηθούν στην ζωή, να πληρώσουν για την νοσηλεία τους σε δημόσιο ίδρυμα. Άλλωστε  την συγκεκριμένη περίοδο ίσχυε ο νόμος για τις τριμελείς επιτροπές και για τον συγκεκριμένο ασθενή στον οποίο αναφέρεται αυτό το έγγραφο καμία επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ως όφειλαν από τον τότε ισχύοντα νόμο.

Περιμένουμε την αντίδραση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τα …αναδρομικά αυτά κενά στο νόμο που κάποιοι δεν μπορούν να καλύψουν με λίγη διπλωματία και πολλή ανθρωπιά!