Σκύρος: Δεν είχε καρδιολογικά συμπτώματα ο 46χρονος που πέθανε από ανακοπή, ισχυρίζονται οι γιατροί
Ο 46χρονος μηχανικός πλοίων που πέθανε από ανακοπή καρδιάς μετά από λάθος διάγνωση στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σκύρου, όπως καταγγέλλουν οι οικείοι του, δεν είχε καρδιολογικά συμπτώματα, ισχυρίζονται οι γιατροί.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διαψεύδει την καταγγελία των οικείων του ότι ήδη από την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου παρουσίαζε δυνατούς πόνους στο στήθος που δεν αξιολογήθηκαν από εφημερεύουσα γιατρό που τον εξέτασε. Αντιθέτως, η 5η ΥΠΕ υποστηρίζει ότι ο νεαρός άνδρας πήγε στον γιατρό επειδή έβηχε!
Όπως υποστηρίζουν είχε μόνο έντονο, ξηρό (σ.σ. χωρίς φλέγματα) βήχα και ήταν απύρετος. «Εξετάστηκε από ειδικό Παθολόγο, του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή, πήρε οδηγίες και χωρίς να έχει κανένα καρδιολογικό σύμπτωμα, αποχώρησε», υποστηρίζουν οι γιατροί.
Τον πόνο στο στήθος, λένε, τον ανέφερε την Καθαρά Δευτέρα (23.02.2026) το πρωί. Τότε έγιναν όλες οι ενέργειες που έπρεπε.
Ωστόσο οι συγγενείς του καταγγέλλουν πως ο άτυχος 46χρονος πήγε στο Πολυδύναμο Ιατρείο την Παρασκευή ακριβώς επειδή είχε πόνο στο στήθος. Ο πόνος συνεχίστηκε όλο το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα ετοιμάστηκε να μεταβεί στην Κύμη. Ωστόσο τον σταμάτησε ο υποπλοίαρχος του πλοίου της γραμμής και του ζήτησε να ξαναπάει στο Πολυδύναμο Ιατρείο.
Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στην Κύμη συνοδεία γιατρού. Από εκεί διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό όπου και κατέληξε από ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τις καταγγελίες.
Διαβάστε ακόμα Σκύρος: Νεκρός 46χρονος από ανακοπή καρδιάς – Καταγγελία για λάθος διάγνωση
Η πλήρης ανακοίνωση
Η πλήρης ανακοίνωση που εξέδωσε η 5η ΥΠΕ έχει ως εξής:
«Στις 20/02/2026, ημέρα Παρασκευή και περί ώρα 15:00 προσήλθαν στο ΠΠΙ Σκύρου 46χρονος περιπατητικός ασθενής (εργαζόμενος στο πλοίο της γραμμής) με τη σύζυγό του, ο οποίος παρουσίαζε έντονο ξηρό βήχα και ήταν απύρετος.
Εξετάστηκε από ειδικό Παθολόγο. Του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή, πήρε οδηγίες και χωρίς να έχει κανένα καρδιολογικό σύμπτωμα, αποχώρησε.
Την Καθαρά Δευτέρα το πρωί, περί ώρα 8:30 προσήλθε και πάλι, με συνοδεία συναδέλφου του, με πόνο στο στήθος. Έγινε καρδιογράφημα από Ιατρό Υπηρεσίας Υπαίθρου. Εξετάστηκε και πάλι από παθολόγο που εφημέρευε καθώς και από καρδιολόγο ιδιώτη, ο οποίος εκλήθη στο ΠΠΙ Σκύρου.
Με υποψία εμφράγματος έγιναν 4 καρδιογραφήματα του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή plavix. Έγινε υποδόρια ένεση ηπαρίνης στην κοιλιακή χώρα και ακολουθήθηκε όλο το πρωτόκολλο.
Στις 9:40 με ασθενοφόρο του ΠΠΙ Σκύρου (δεν ζητήθηκε αεροδιακομιδή) και συνοδεία γιατρού, επιβιβάστηκε στο καράβι υπό συνεχή παρακολούθηση και έφθασε στην Κύμη, όπου παρεδόθη στα ΤΕΠ του ΓΝ Κύμης.
Εκ νέου εξετάστηκε από Καρδιολόγο, υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, υπέρηχο καρδιάς και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο « Ευαγγελισμός» όπου και κατέληξε».
Φωτογραφία: iStock




