«Σκοτωμός» στο studio του iatropedia μεταξύ Άδωνι-Λουράντου! Άδωνις:»Δεν είναι τρίχες τα όσα πετύχαμε»! Λουράντος: «Παραιτηθείτε»!

  • Iatropedia
Άναψαν τα αίματα μεταξύ του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνου Λουράντου στο studio του iatropedia.gr ενώ δεν έλειψαν και οι αλληλοκατηγορίες. Το Debate που συντόνισε η Δήμητρα Ευθυμιάδου,διεξήχθη μέσα σε έντονο κλίμα καθώς τέθηκαν επί τάπητος τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως η άδεια αλλά και τα πληθυσμιακά κριτήρια για τη δημιουργία νέων φαρμακείων, τα ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ αλλά και τη εφαρμογή του claw back στα φαρμακεία. "Δεν είναι τρίχες τα όσα πετύχαμε" είπε σε έντονο ύφος ο υπουργός Υγείας για να ανταπαντήσει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών: "τα 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας"!

Τα αίματα …άναψαν αμέσως καθώς ήδη από την αρχή της συζήτησης ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής χαρακτήρισε τρίχες τις.. ''επιτυχίες'' του Άδωνι για τα όσα πέτυχε στην διαπραγμάτευσή του με την τρόικα, ενώ δεν δίστασε να ζητήσει την παραίτηση του. «Πάρε πόδι» του είπε χαρακτηριστικά ο κ.Λουράντος.

Δείτε εδώ τον πρώτο έντονο διάλογο περί …..τριχών!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι μέχρι 1/1/17 δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα φάρμακα (σ.σ.: Τα μη συνταγογραφούμενα-ΜΗΣΥΦΑ) αλλά δε δεσμεύθηκε τι θα γίνει με όσα νέα θα κυκλοφορήσουν καθώς ούτε και το τι θα γίνει με τα φαρμακεία που λειτουργούν στα ακριτικά νησιά.

Παράλληλα ο κ.Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε σθεναρά τα όσα πέτυχε κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης του με την τρόικα.

''Αξιοποίησα τις καλές σχέσεις μου και τις καλές επιδόσεις στο υπουργείο στο να πετύχω να μην περάσουν τα όσα ήθελε να αλλάξει ο ΟΟΣΑ και η τρόικα» σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως κατόρθωσε να μην περάσει το claw back στα φαρμακεια,να μην υπάρξει μείωση του ποσοστού κέρδους στο 15 %, να μην καταργηθούν τα πληθυσμιακά κριτήρια και να μην μπούν τα ΜΗΣΥΦΑ στο σούπερ μάρκετ. 'Όσα αποφύγαμε δεν ήταν τρίχες ήταν επιτυχία δήλωσε χαρακτηριστικά σε έντονο ύφος ο κ.Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην απαίτηση της τρόικας να αγοράζει ο οποισδήποτε ανώνυμη εταιρεία ή κεφαλαιούχος φαρμακείο δεν το δεχθήκαμε ΄΄ήταν δέσμευση που τηρήσαμε'' δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπεραμύνθηκε την πολιτική που ακολουθεί αφού έτσι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο χώρο των φαρμακείων.

Στο σημείο αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης αναρωτήθηκε γιατί να έχουμε 11.000 φαρμακεία αν δεν ήταν επικερδής επιχείρηση. Όλοι είχαν εγγυημένο εισόδημα αφού ήταν μια εξαιρετικά προστατευμένη αγορά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέρριψε ευθύνες στους εκπροσώπους των φαρμακοποιών ότι δεν έχουν επαρκή αριθμό εφημερευόντων και διημερεύοντων φαρμακείων στο λεκανοπέδιο κατα τη διάρκεια της απεργίας.

«Ντροπή σας» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, βγαίνοντας εκτός εαυτού, «που ταλαιπωρούνται παππούδες και εκβιάζετε έτσι τον υπουργό». Για να συμπληρώσει:''Αντί για 200 φαρμακεία για προσωπικό ασφαλείας ήταν μόνο 50 γεγονός που αποτελεί ντροπιαστική σελίδα στην ιστορία των φαρμακοποιών ΄

Δείτε εδώ το δεύτερο έντονο διάλογο Άδωνι κατά Λουράντου για το προσωπικό ασφαλείας

Τα μηνύματα αλλά και τα ερωτήματα που έφθασαν τόσο κατά τη διάρκεια τoy Debate από επισκέπτες του iatropedia όσο και πριν, ήταν χιλιάδες με αποτέλεσμα λόγω και της έντονης συζήτησης μεταξύ του υπουργού Υγείας και του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής να μην υποβληθούν όλα λατά τη διάρκεια του live event.

Δείτε τι απάντησε ο πρόεδρος του ΦΣΑ στον Άδωνι

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ