Σκέρτσος: Δρομολογείται o εμβολιασμός στο σπίτι

  • Γιάννα Σουλάκη
Όμικρον
Υπό εξέταση από την κυβέρνηση βρίσκεται ο κατ΄οίκον εμβολιασμός για τα άτομα με δυσκολίες μετακίνησης, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Στο χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών κατά της covid-19 στη χώρα αλλά και στην κατάργηση του SMS αναφέρθηκε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για τον εμβολιασμό στο σπίτι, για τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, ηλικίας άνω των 80 ετών.

Η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των εμβολιασμών, «αλλά μπορούμε να πάμε καλύτερα», είπε και αναφέρθηκε στο σχέδιο υπό μελέτη για κατ΄οίκον εμβολιασμό ατόμων 80- 89 ετών.

Καταργούνται τα sms στον Μάιο

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα sms στο 13033, ενώ ως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα να εμβολιάζεται, ανέφερε επίσης, ο Άκης Σκέρτσος. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι εργοδότες θα συμπεριληφθούν στη δωρεάν παροχή των self tests.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο» είπε επίσης, ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι αν ήταν στο χέρι του, θα επέλεγε να εμβολιαστεί με AstraZeneca.

Ως προς τον ενήλικο πληθυσμό την πρώτη δόση έχει ήδη κάνει το 25% και το 10% που είναι από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, έχει κάνει και τη δεύτερη, ενώ επιταχύνεται και ο εμβολιασμός των νεότερων ηλικιών, με «χιλιάδες 30ρηδες να κλείνουν ραντεβού».

Το τείχος ανοσίας προβλέπεται στο τέλος του καλοκαιριού ενώ ήδη «βλέπουμε αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.