Σκάνδαλο ορθοπεδικών! Οι παχυλοί λογαριασμοί τα «Κουβανέζικα» και οι επίορκοι

  • Iatropedia
Η υπόθεση με το σκάνδαλο των ορθοπεδικών υλικών που λαμβάνει νέα δικαστική εξέλιξη, φαίνεται πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για το τι γινόταν επί σειρά ετών στα δημόσια νοσοκομεία με μίζες, υλικά και γιατρούς που θησαύριζαν.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Όταν πριν λίγα χρόνια ο τότε υπουργός Υγείας είχε επισκεφθεί μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας και είδε υλικά επέμβασης να πετιούνται στα σκουπίδια είχε αναρωτηθεί τι ακριβώς ήταν. Τότε τον ενημέρωσαν πως ήταν …Κουβανέζικα. «Από την Κούβα;» είχε ρωτήσει εκείνος για να λάβει την απάντηση: «Όχι για τον κουβά»!

Όπως του είχαν εξηγήσει τότε, επρόκειτο για υγειονομικό υλικό για πέταμα που αγοράζεται κατά καιρούς από προμηθευτές για να εξυπηρετηθούν διάφορα συμφέροντα.

Αυτό ήταν μόνο ένα περιστατικό από τα πολλά που επί δεκαετίες έκαναν κάποιους γιατρούς να γίνονται πλούσιοι στις πλάτες των ασθενών και του συστήματος υγείας.

Τι κι αν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών φώναζαν για τα σκάνδαλα και τους «λαδιάρηδες» γιατρούς που έκαναν την μπάζα τους κάθε φορά που κάποιος ασθενής χρειαζόταν επέμβαση.

Οι υπερτιμολογήσεις στα πολύτιμα υλικά των χειρουργείων έδιναν και έπαιρναν.

Ακόμη και το περιβόητο «παρατηρητήριο τιμών» του υπουργείου Υγείας που υποτίθεται ότι περιελάμβανε ανώτατες τιμές για τα προϊόντα, είχε αποκλίσεις στις τιμές καθώς σε κάποιες περιπτώσεις διέθετε τιμές κατά 2 και 3 φορές ακριβότερες σε σχέση με το τι ίσχυε στην αγορά.

Και το επιχείρημα των προμηθευτών ότι πουλούσαν ακριβότερα στην Ελλάδα επειδή η χώρα μας αποπλήρωνε με καθυστέρηση ετών, θα ίσχυε εάν αυτή η υπερτιμολόγηση περιοριζόταν ακόμη και στο 50%. Αν υπολόγιζε κανείς τον πληθωρισμό αλλά και τα κουρέματα στα τελικά ποσά αποπληρωμής οι υπερτιμολογήσεις δε δικαιολογούνταν σε καμία περίπτωση λένε παράγοντες της αγοράς. Όταν μάλιστα αυτές έφθαναν ακόμη και το 1000%.

Η υπόθεση με το σκάνδαλο των ορθοπεδικών δείχνει όμως πως λειτουργούσαν επί σειρά ετών τα πιράνχας στην Υγεία με συνέπεια προβεβλημένοι γιατροί να έχουν αποκτήσει παχυλούς λογαριασμούς εκατομμυρίων που τώρα καλείται η δικαιοσύνη να εντοπίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στεγνώνουν τα νοσοκομεία από ρευστό και υλικά! Τι θα κάνει το υπ.Υγείας

Πότε πάει η τρόικα στο υπ.Υγείας; Όλα τα νέα σενάρια για την Υγεία

SOS από φαρμακοποιούς για ελλείψεις φαρμάκων! Ποια λείπουν από τα ράφια

Προς κατάργηση τα βιβλιάρια υγείας! Τι ετοιμάζουν υπ.Υγείας-ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν