Σκάνδαλο με ρουσφετολογικές προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Χιλιάδες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ εκτός ΑΣΕΠ έχει πραγματοποιήσει ο αναπληρωτής Υπουργός Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Χιλιάδες προσλήψεις με αφορμή το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, έχουν πραγματοποιηθεί επί ημερών Πολάκη από ελεγχόμενη Επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία δίνει στη δημοσιότητα κατάλογο ρουσφετολογικών προσλήψεων.

H ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου με το πρόγραμμα Philos Υποέργο4, για την κάλυψη των προσφυγικών αναγκών σε Υγειονομικές Μονάδες και άλλες Υπηρεσίες, κατέθεσαν τίτλους μεταπτυχιακών και διδακτορικών, για τους οποίους μοριοδοτήθηκαν, ενώ η προκήρυξη αφορούσε υποψήφιους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Ο Πολάκης φωνάζει για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τις προηγούμενες κυβερνήσεις!!! Κρίνει εξ ιδίων. Εκδόθηκαν πριν λίγες ημέρες οι προσωρινοί πίνακες για τις 1576 θέσεις εργασίας με 18μηνες συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου με το πρόγραμμα PHILOS ΥΠΟΕΡΓΟ 4, για την κάλυψη των προσφυγικών αναγκών σε Υγειονομικές Μονάδες και άλλες Υπηρεσίες. Τις αιτήσεις επεξεργάσθηκε Επιτροπή που ορίστηκε από την Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Και τι έκανε; Σε θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τίτλος σπουδών απαιτείται το απολυτήριο Λυκείου βαθμολόγησαν τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών που κατέθεσαν οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!!! Αυτό συνέβη στα Νοσοκομεία ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΓΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟ».

Ο τίτλος σπουδών που απαιτούσαν οι θέσεις αυτές, ήταν το απολυτήριο λυκείου, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Οι υποψήφιοι που κατείχαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά βαθμολογήθηκαν, με 400-200-100 μόρια αντίστοιχα, κάτι το οποίο είναι παράνομο, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι: » Αλλοίωσαν τη σειρά για να βολέψουν δικούς τους υποψήφιους. Το τερμάτισαν. Και πόσο άλλα».

Δείτε τους πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν