Σύσκεψη για την αναβάθμιση της συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με τον Οίκο Ναύτου

  • Iatropedia
Η αναβάθμιση της συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με τον Οίκο Ναύτου αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στα κεντρικά γραφεία του Οίκου Ναύτου, με την παρουσία του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρή Δρίτσα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης διερευνήθηκαν τα περιθώρια της πλήρους αξιοποίησης του κτιρίου του Οίκου Ναύτου προς την κατεύθυνση μιας πιο αναβαθμισμένης συνεργασίας του με τον ΕΟΠΥΥ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Διοικητής της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Νίκος Καρβούνης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Σπύρος Κοκκινάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΥΠΟΥΝΤ κ. Γιάννης Θεοτοκάς, ο Πρόεδρος του ΝΑΤ κ. Ανδρέας Κομματάς, ο Αντιπρόεδρος του Οίκου Ναύτου κ. Αγγελος Τζίβας, ο Αρχίατρος του Οίκου Ναύτου κ. Διαμαντής Κιάσσος, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των εμπλεκόμενων φορέων. Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά οι οποίοι απέστειλαν τις απόψεις τους με επιστολές.

Τελικά, προσδιορίστηκαν οι απαραίτητες κινήσεις και η συνεργασία του ΝΑΤ, του Οίκου Ναύτου και της 2ης ΠΕΔΥ για την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας που θα οδηγήσει στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των ασφαλισμένων του ΝΑΤ και των αναγκών των υπηρεσιών υγείας, καθώς και των διοικητικών υπηρεσιών του ΠΕΔΥ.

Κοινή αίσθηση όλων στην σύσκεψη ήταν η ανάγκη υλοποίησης όλων εκείνων των ενεργειών που θα κάλυπταν τις ανάγκες όλων των ασφαλισμένων σε συνδυασμό, όμως, με τον σεβασμό στην ιστορικότητα και ιδιαιτερότητα του Οίκου Ναύτου σε ο,τι αφορά τη σχέση του με τους ναυτικούς, ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν