Σύνταξη στα 65 και όχι στα 67 για τους γιατρούς! Τι δήλωσε ο Βορίδης

  • Iatropedia
Μπορεί κάποιοι να επιδίωκαν να παραμείνουν εσαεί… στα νοσοκομεία, ακόμη και μετά τα 65, ωστόσο ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει πως δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης για τους γιατρούς.

Στόχος είναι να προσλάβουμε νέους γιατρούς στα νοσοκομεία και όχι να διατηρήσουμε τους συντονιστές που έχυν άλλο ρόλο στο ΕΣΥ, δήλωσ εο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης απαντώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA σχετικά με το αν αλλάζουν τα όρια συνταηιοδότησης των γιατρών του ΕΣΥ.

Εδώ και καιρό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεχόταν πιέσεις για να αυξήσει τα όρια εργασίας των γιατρών. Κύκλοι κυρίως από τον πανεπιστημιακό χώρο πίεζαν να μπορούν να εργάζονται οι γιατροί έως τα 67 έτη.

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να αλλάξουν τα όρια. «Προβληματισθήκαμε πολύ» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βορίδης αλλά τα πράγματα δεν αλλάζουν διευκρίνησε.

Να σημειωθεί πως με ειδικη ρύθμιση που είχε περάσει τα προηγούμενα χρόνια ορισμένες κατηγορίες γιατρών μπορούσαν να παρατείνουν την παραμονή τους στο δημόσιο σύστημα.

Πάντως τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών (ΟΕΝΓΕ-ΕΙΝΑΠ) χρόνια τώρα επιμένουν πως όλοι οι γιατροί θα πρέπει να συνταξιοδοτούνται σε συγκεκριμένο χρονικό όριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε που και πως θα καταγγέλλουμε τα φακελάκια στα νοσοκομεία!

Όχι Βορίδη για αύξηση της δαπάνης στα φάρμακα! Τι είπε σε εκδήλωση

Βαραίνουν οι ποινές για φακελάκι! Πως θα τιμωρούνται οι γιατροί

Με έξι μέτρα θα ''χτυπήσει'' τη διαφθορά ο Βορίδης! Τι θα εφαρμόσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν