Σύνοδος …κορυφής Τρόικας-Σοφών-Υπουργείου Υγείας

  • Iatropedia
Μια συνάντηση που δεν έχει ξαναγίνει μέχρι στιγμής αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, όπου αναμένεται να συναντηθούν οι τροικανοί, οι λεγόμενοι «σοφοί» της Υγείας αλλά και η ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να αναζητήσουν από κοινού λύσεις για τον τομέα της υγείας.

Οι περικοπές, οι μειώσεις δαπανών αλλά και όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα δούμε στο μέλλον στο ΕΣΥ θα συζητηθούν σε μια συνάντηση …κορυφής την Παρασκευή μεταξύ των τριών πλευρών που γίνεται για πρώτη φορά μετά την άφιξη των δανειστών μας επί ελληνικού εδάφους.

Η συνάντηση κλείστηκε την τελευταία στιγμή και θα πραγματοποιηθεί μετά την παράδοση του πορίσματος των «σοφών» στην τρόικα την Πέμπτη.

Όπως αναφέρουν πηγές, στη σύσκεψη αυτή θα τεθούν ουσιαστικά οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για το τι αλλαγές πρέπει να γίνουν στην υγεία.

Άλλωστε οι τροικανοί έχουν βάλει στο …μάτι τον τομέα της υγείας καθώς θεωρούν ότι δεν έχουν γίνει ουσιαστικές μειώσεις δαπανών και η σπατάλη συνεχίζεται στο ΕΣΥ.

Μεταξύ των δικών τους προτάσεων είναι να μπουν λουκέτα ακόμη και σε νοσοκομεία κάτι που όμως δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να κάνει αυτή τη στιγμή ο υπουργός Υγείας τόσο για κοινωνικούς όσο και για πολιτικούς λόγους.

Πάντως από την ελληνική πλευρά θα απουσιάζουν οι … «σκληροί» όπως ήταν στο παρελθόν ο καθηγητής οικονομικών της υγείας και πρώην υπουργός Ηλίας Μόσιαλος που ήταν επικεφαλής της επιτροπής των σοφών (πριν υπουργοποιηθεί) και πρότεινε ριζικές αλλαγές στο ΕΣΥ χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ο Ανδρέας και ένα αδιάφορο πόρισμα 250 σελίδων

νέο ψαλίδι σε δαπάνες και προσωπικό με εντολή τρόικας

ξεκίνησαν οι εφεδρείες στην υγεία