Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής: Νέες τεχνικές και θεραπείες

  • Iatropedia
Η Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και Άλλων Επεμβατικών Τεχνικών διοργανώνει το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής στις 8-10 Μαΐου 2015 στην Αθήνα.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της ΕΕΕΧ, όπου ιατροί από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, συγκεντρώνονται με σκοπό να αναδείξουν τη σημερινή κατάσταση στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στην σύγχρονη αυτή αντίληψη για τη χειρουργική, αλλά και να καταγράψουν όλες τις εκρηκτικές εξελίξεις των τεχνικών και της τεχνολογίας.

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα ακολουθήσει τέσσερις βασικούς άξονες:

τη νέα τεχνολογική προσέγγιση των χειρουργικών προβλημάτων,

την ελαχιστοποίηση της ανάρρωσης και νοσηλείας,

τη δραματική εξάλειψη του μετεγχειρητικού πόνου και

την οριστική χειρουργική λύση σε χρόνια προβλήματα

Στόχος του Επιστημονικού Προγράμματος του Συνεδρίου είναι να καλύψει όλα τα νοσήματα που αντιμετωπίζονται με ενδοσκοπικές επεμβάσεις, στηριζόμενο σε

βιντεοπροβολές, ζωντανές μεταδόσεις χειρουργείων, συζητήσεις how I do it και tips and tricks καθώς και στη διαδραστική επικοινωνία των ειδικών με τους συμμετέχοντες.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίο κ. Χαρίλαος Κ. Παππής:

«Η κοινωνία ζητάει συνεχώς τη διαρκή επιμόρφωση των ιατρών με στόχο την υιοθέτηση νεώτερων τεχνικών, που θα θεραπεύσουν με το ελάχιστο δυνατό τραύμα τις χειρουργικές παθήσεις. Έτσι, θεωρούμε υποχρέωσή μας να παρουσιαστεί στο Συνέδριο, αλλά και σε εξειδικευμένα Μετεκπαιδευτικά Φροντιστήρια, ό,τι καινούργιο εφαρμόζεται στον κόσμο, ώστε να το γνωρίσουν οι συνάδελφοι προς όφελος των ασθενών μας».

Η Τελετή Έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου (Παρασκευή 8 Μαϊου, ώρα 20:00), θα αποτελέσει το forum σύνδεσης της χειρουργικής πράξης με την κοινωνία. Κεντρικό θέμα συζήτησης θα είναι «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο χώρο της υγείας». Ειδικοί τεχνοκράτες αλλά και ιατροί που βιώνουν την καθημερινή πραγματικότητα, θα αναλύσουν το σήμερα στο χώρο της υγείας.

Κατά την Τελετή Λήξης θ' απονεμηθούν Βραβεία στις πλέον πρωτοποριακές ερευνητικές και κλινικές εργασίες, ενώ κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργεί στο συνεδριακό χώρο εμπορική έκθεση με φαρμακευτικά προϊόντα, τεχνολογικό εξοπλισμό χειρουργείου και άλλα χειρουργικά εργαλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν