Συνεδριάζουν σήμερα οι γιατροί της Αθήνας για τον ΕΟΠΥΥ! Άγρια κόντρα για τα οικονομικά του οργανισμού!

  • Iatropedia
Το ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε όποιον …μιλά ελληνικά, είναι γνωστό. Το ότι κατά καιρούς ο οργανισμός αποπληρώνει τμηματικά σε κάποιους κλάδους τις οφειλές του είναι επίσης γνωστό. Αυτό που όμως δε γνωρίζαμε είναι πως κινούνται γενικότερα τα οικονομικά του φορέα, καθώς σε αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας για να δοθούν στη δημοσιότητα οι πληρωμές, ο προϋπολογισμός αλλά και τα κονδύλια που δόθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση απαντά πως χρειάζεται χρόνο. Στα άκρα η κόντρα ΕΟΠΥΥ- γιατρών...

Την πρώτη τους καθοριστική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσουν σήμερα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση με τα χ΄ρεη του ΕΟΠΥΥ και να αποφασίσουν ουσιαστικά τι θα γίνει από Σεπτέμβριο. Αν και ο κλάδος αναμένεται να είναι συγκρατημένος, περιμένοντας μια καλή κίνηση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, οι βάσεις για πιθανές κινητοποιήσεις από το Σεπτέμβριο θα μπούνε.

Άλλωστε οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ παραμένουν απλήρωτοι για ιατρικές εξετάσεις που έχουν κάνει σε ασφαλισμένους του φορέα.

Στο μεταξύ η κόντρα του ΙΣΑ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Οι γιατροί με επιστολή τους πρόσφατα ζήτησαν από τον πρόεδρο Γεράσιμο Βουδούρη να τους παραχωρήσει όλα τα οικονομικά δεδομένα του Οργανισμού, τις χρηματοδοτήσεις του, τις αποπληρωμές και τον προϋπολογισμό.

Κάτι που όπως φαίνεται όμως ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να πράξει άμεσα καθώς ο κ.Βουδούρης με απαντητική του επιστολή η οποία όμως απεστάλη στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, υπογραμμίζει ότι είναι ανέφικτο να δοθούν οικονομικά στοιχεία σε 24 ώρες ενώ από την άλλη κατηγορεί ουσιαστικά τον ΙΣΑ ότι για επικοινωνιακούς λόγους ζητά τα συγκεκριμένα στοιχεία δεδομένου πως σήμερα συνεδριάζει ο κλάδος.

Απαντώντας με τον ίδιο τρόπο ο ΙΣΑ και πάντα απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, αναφέρει: «ζητήσαμε από τον ΕΟΠΥΥ στοιχεία, τα οποία είναι γνωστά και οφείλουν να είναι γνωστά σε κάθε υπηρεσία, τα οποία μάλιστα πρέπει άμεσα να δημοσιεύονται ,ώστε να είναι διαθέσιμα για τον Έλληνα πολίτη, φορολογούμενο και ασφαλισμένο.

Με μεγάλη όμως έκπληξη, μας γνωστοποιήθηκε μέσω της ως άνω αναφερόμενης επιστολής, ότι δεν είναι δυνατό να συλλεχθούν αυτά τα στοιχεία και να μας διατεθούν μέσα στο καθοριζόμενο από εμάς εύλογο χρονικό διάστημα. Βεβαίως είμαστε διατεθειμένοι να διαθέσουμε στον ΕΟΠΥΥ και άλλα εικοσιτετράωρα ώστε να συλλέξει στοιχεία, τα οποία πρέπει να είναι γνωστά σε κάθε υπηρεσία, για την εύρυθμη λειτουργία της».