Συνάντηση της ΠΟΑμΣΚΠ με τον υπουργό Υγείας

  • Iatropedia
Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας είχαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.

Η Πρόεδρος της ΠΟΑμΣΚΠ, κα. Βάσω Μαράκα και η Γενική Γραμματέας, κα. Μαρία Μαμαλάκη, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, παρουσιάστηκαν αναλυτικά στον Υπουργό οι δράσεις και η προσφορά της ΠΟΑΜΣκΠ πανελλαδικά καθώς και οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι που υπάγονται στην Ομοσπονδία. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς τα αιτήματα της ΠΟΑΜΣκΠ που είναι σε εκκρεμότητα και που αφορούν τις τρίμηνες συνταγές, το μηδενικό ποσοστό συμμετοχής στα φάρμακα, το ποσοστό κάλυψης της μαγνητικής τομογραφίας (MRI),των ορθοπεδικών ειδών και αποκατάστασης, τον καθορισμό του ποσοστού αναπηρίας σε 67%, τις συνεδρίες αποκατάστασης (φυσιοθεραπείες) καθώς και τη συμμετοχή στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ο κύριος Π. Κουρουμπλής αναγνώρισε το σημαντικό και διαρκές έργο της ΠΟΑΜΣκΠ για τα μέλη της καθώς και για τους ανασφάλιστους ασθενείς με ΣκΠ, και μετά το πέρας της συζήτησης δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας προς όφελος των ασθενών. Υποσχέθηκε δε, ότι θα τα προωθήσει στους αρμόδιους φορείς για την καλύτερη αξιολόγηση και, κατά συνέπεια, τη συντονισμένη προσπάθεια για επίλυσή τους. Επίσης, αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση της Προέδρου της ΠΟΑΜΣκΠ για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να συζητηθεί η πορεία των θεμάτων που συζητήθηκαν.