Συνάντηση και διάλογο με την ηγεσία του υπουργείο υγείας ζητούν οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών

  • Iatropedia
"Ο χρόνος τελειώνει. Για το λόγο αυτό σας καλούμε για τελευταία φορά σε ειλικρινή, ανοικτό και στοχευμένο διάλογο με σκοπό την οριστική και μακρόπνοη επίλυση του προβλήματος του ΕΟΠΥΥ. Έχουμε τις προτάσεις για να λυθεί το πρόβλημα. Εσείς πρέπει να μας ακούσετε....". Αυτή είναι η απέλπιδα προσπάθεια των μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διαγνωστικών Κέντρων να συναντηθούν με την ηγεσία του ΥΥΚΑ για να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ούτε το βασικό. Μια συνάντηση με τον υπουργό υγείας δεν έχουν καταφέρει τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου διαγνωστικών Κέντρων που εκπροσωπεί όλους εκείνους τους επαγγελματίες υγείας, εργαστηριακούς γιατρούς που έχουν ένα μικρό διαγνωστικό και παλεύουν να επιβιώσουν ,ε τις τιμές που πληρώνερι ο ΕΟΠΥΥ, όποτε διαθέτει χρήματα.

Διαβάστε εδώ την επιστολή:

Προς

Υπ. Υγείας κ. Ανδρ. Ξανθό

Αν. Υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ και κ. Αναπληρωτή Υπουργέ,

Με έκπληξη διαβάζουμε ανακοινώσεις, στις ιστοσελίδες διαφόρων επαγγελματικών οργανώσεων, με τις οποίες οι διοικήσεις τους επαίρονται ή σας κατηγορούν για τα διάφορα σχεδιαζόμενα μέτρα. Ταυτόχρονα γνωστοποιούν πλήθος συναντήσεων που έχουν πραγματοποιήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, του Υπουργείου σας περιλαμβανομένου, προκειμένου να προωθήσουν τα στενά συντεχνιακά τους συμφέροντα.

Εμείς από την άλλη, έχοντας διαγνώσει από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ τις οργανωτικές του αδυναμίες καθώς και τις τραγικές τους συνέπειες, έχουμε ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να ενημερωθούμε για τα σχέδια της , αλλά και να καταθέσουμε συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις αναδιάρθρωσης του συστήματος με σκοπό (αυτό) να απαλλαγεί οριστικά από τις θνησιγένειες του και να μπορέσει να παρέχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες στους πολίτες, διασφαλίζοντας παράλληλα την λειτουργία των υγιών παρόχων.

Αντ’ αυτού, διαβάζουμε ( ελπίζουμε να μην αληθεύουν ) για πριμοδοτήσεις και εγγυημένα εισοδήματα σε ορισμένους παρόχους εις βάρος άλλων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρώτο μέλημα σας δεν είναι να μοιράσετε τα χρήματα των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν (εργαζόμενοι και εργοδότες), αλλά να διασφαλίσετε ότι αυτά πιάνουν τόπο για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολιτών και όχι οι μισθολογικές απαιτήσεις «κάποιων ιδιωτών παρόχων». Σε όσες χώρες εφαρμόστηκε το μοντέλο του Σούπερ Ταμείου, οι παροχές βελτιώθηκαν και το κόστος για τον προϋπολογισμό μειώθηκε ακολουθώντας την πολιτική value for money. Γιατί θα πρέπει η χώρα μας να είναι και σε αυτή την περίπτωση η θλιβερή εξαίρεση; Πιστεύουμε ότι δεν θα λάβετε αποφάσεις χωρίς να ακούσετε όλες τις πλευρές και χωρίς να γνωρίζετε όλες τις παραμέτρους, βασιζόμενοι σε λανθασμένα και «μαγειρεμένα» στοιχεία χωρίς να ενδιαφέρεστε για την ποιότητα των παροχών προς τους ασφαλισμένους. Εάν τα σχέδιά σας είναι αυτά που κατά καιρούς κάποιοι επικαλούνται στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, πολύ σύντομα, ούτε εμείς, αλλά ούτε και εσείς θα έχετε αντικείμενο εργασίας. Γιατί απλά δεν θα υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Για την έξοδο από αυτή απαιτείται εντιμότητα, δικαιοσύνη, όραμα και εφηρμοσμένες πρακτικές που αποδεδειγμένα αποδίδουν. Ο χρόνος τελειώνει. Για το λόγο αυτό σας καλούμε για τελευταία φορά σε ειλικρινή, ανοικτό και στοχευμένο διάλογο με σκοπό την οριστική και μακρόπνοη επίλυση του προβλήματος του ΕΟΠΥΥ. Έχουμε τις προτάσεις για να λυθεί το πρόβλημα. Εσείς πρέπει να μας ακούσετε. Το οφείλετε άλλωστε τόσο στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, όσο και στο όφελος της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ Γεώργιος Βουγιούκας Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος Βιοχημικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν