Συναγερμός στη Ν. Κορέα: Επανεμφανίστηκε ο κορονοϊός MERS

  • Iatropedia
Επανεμφανίστηκε ο κορονοϊός MERS σε έναν Νοτιοκορεάτη ο οποίος είχε αναρρώσει, σε ένα πισωγύρισμα για την Νότια Κορέα, η οποία ανέμενε να κηρυχθεί πλέον η λήξη της μετάδοσης του MERS στη χώρα.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Υγείας διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για έναν 35χρονο, ο οποίος είχε προσβληθεί τον Μάιο και είχε λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 3 Οκτωβρίου, αφού είχε υποβληθεί σε δύο τεστ, τα οποία είχαν δείξει ότι έχει θεραπευτεί από την ασθένεια.

Ωστόσο την Κυριακή διακομίσθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο έπειτα από πυρετό που παρουσίασε και τα τεστ για τον MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) στα οποία υποβλήθηκε έδειξαν τη Δευτέρα ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Οι αρχές έθεσαν σε καραντίνα 61 ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή, αν και οι ειδικοί δηλώνουν ότι οι πιθανότητες να έχει μεταδοθεί ο MERS είναι μηδαμινές.

Από τα τέλη του Ιουλίου δεν έχει διαγνωστεί κάποιο νέο κρούσμα του κορονοϊού στη Νότια Κορέα, όπου από τον περασμένο Μάιο, συνολικά 186 άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον MERS, εκ των οποίων οι 36 έχασαν τη ζωή τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προβλέπει ότι πρέπει να περάσει μια περίοδος τεσσάρων εβδομάδων μετά την ανάρρωση του τελευταίου ασθενή για να μπορέσει να κηρυχθεί η λήξη της επιδημίας.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ