Συναγερμός για τη γρίπη που ξανάρχεται!

  • Iatropedia
Επανέρχεται η γρίπη επί ελληνικού εδάφους και οι υγειονομικές υπηρεσίες βρίσκονται ήδη επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα περιστατικά.

Με προσλήψεις όχι μόνιμου αλλά επικουρικού προσωπικού επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καταπολεμήσει το νέο κύμα εποχικής γρίπης που αναμένεται σύμφωνα με τους επιστήμονες να πλήξει τη χώρα το επόμενο διάστημα. Οι προσλήψεις που θα γίνουν θα καλύψουν τα κενά σε μονάδες εντατικής σε περίπτωση που τα κρούσματα της νόσου είναι βαριά. Άλλωστε η ιστορία έχει δείξει ότι η γρίπη μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνη καθώς υπολογίζεται ότι ετησίως περίπου 300 άτομα χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές της ασθένειας.

Για το λόγο αυτό σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλη Τιμοσίδη εξετάστηκε η ετοιμότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων όλης της χώρας για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά στην επάρκεια του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ διασφάλισε την παραμονή των ήδη υπηρετούντων νοσηλευτών στη ΜΕΘ.

Οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό για το 2012 θα καλυφθούν από την προκήρυξη για επικουρικό ιατρικό προσωπικό που τελειώνει την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 και από τις ήδη εγκεκριμένες 681 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Επιπρόσθετα δόθηκε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΥΚΑ και στις ΔΥ.Πε. να υποβάλουν άμεσα τις ανάγκες σε επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό για το οικονομικό έτος 2012 , ώστε να υπάρχει ετοιμότητα.

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την προμήθεια στις ΜΕΘ όλης της χώρας, 40 κλινών υψηλής τεχνολογίας, 50 αναπνευστήρων και 40 monitor με στόχο την αύξηση προσβασιμότητας των ασθενών και την βελτιστοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν