Συμβουλές υγείας για γερή καρδιά

  • Iatropedia
Ακόμη και οι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μπορεί να κάνουν τη διαφορά στην γενικότερη κατάσταση της υγείας σας. Υιοθετώντας κάποιες συνήθειες είναι δυνατόν να δυναμώσετε την καρδία σας για να μην σας προδώσει ποτέ. Δείτε ποιες είναι αυτές

Σταματήστε το κάπνισμα

Οι ειδικοί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου δεν σταματούν αν βροντοφωνάζουν στους καπνιστές να κόψουν αυτή την βλαβερή συνήθεια η οποία βλάπτει όχι μόνο την καρδιά αλλα κι γενικότερα την υγεία.

Σύμφωνα με έρευνες οι καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο σε ποσοστό έως και 35 % από τους υπόλοιπους να εμφανίσουν κάποιο καρδιακό και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μείνετε στα κιλά σας

Ο καλύτερες και πιο ασφαλής τρόπος για να διατηρήσετε την καλή λειτουργία της καρδιάς σας είναι να μην έχετε ανεβοκατεβάσματα στα κιλά σας. Το ιδανικό είναι να έχετε ένα σταθερό φυσιολογικό βάρος.

Μην παραμελείτε την άσκηση

Πολύτιμος σύμμαχος καλής υγεία είναι η άσκηση η οποία αν διαρκεί τουλάχιστον 2,5 ώρες εβδομαδιαίως τότε μειώνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης καρδιακών προβλημάτων.

Προσοχή στο αλκοόλ

Όλο και περισσότερες έρευνες συνηγορούν ότι αν πίνετε ένα ποτηράκι τότε δεν υπάρχει κίνδυνος για την λειτουργία της καρδιάς σας.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν γίνονται υπερβάσεις.

Τρώτε υγιεινά

Η μεσογειακή διατροφή χαρίζει όχι μόνο χρόνια ζωής αλλά και γερή καρδιά.

Τα φρούτα τα λαχανικά τα όσπρια, το ελαιόλαδο και η αποφυγή κόκκινου κρέατος ενισχύουν την καρδιακή λειτουργία.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ''φτερουγίζει'' η καρδιά σας;

Πέντε συνήθειες που ραγίζουν την καρδιά!