Συμψηφίζονται χρέη του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει ρύθμιση

  • Iatropedia
Με ειδική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείο Υγείας επιχειρεί να συμψηφίσει τα χρέη του ΕΟΠΥΥ με τις φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να υλοποιηθεί το φιλόδοξο σχέδιο του Ανδρέα Λυκουρέντζου για Οργανισμό καθαρό από βάρη του παρελθόντος.

Ωστόσο οι ρυθμίσεις φαίνεται ότι θα φέρουν νέα βάρη για τον ΕΟΠΥΥ καθώς η θέσπιση του συψηφισμού αναμένεται να επιβαρύνει τα ταμεία του φορέα με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο αν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε παροχές προς τους ασφαλισμένους.

Ειδικότερα με τη ρύθμιση θεσπίζονται οι διαδικασίες συμψηφισμού μεταξύ των χρεών των φαρμακευτικών επιχειρήσεων από το rebate (υποχρεωτικές εκπτώσεις) και των χρεών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προς τις εταιρείες. Με τις κατεπείγουσες διατάξεις νόμου θα συμψηφιστούν δηλαδή όσα χρωστούν οι εταιρείες στον ΕΟΠΥΥ με αυτά που τους οφείλει ο οργανισμός.

Ωστόσο με τη διαδικασία αυτή φαίνεται ότι ο μεγάλος χαμένος θα είναι πάλι ο ΕΟΠΥΥ συνεπώς και οι ασφαλισμένοι του καθώς εκτιμάται ότι ο φορέας θα ζημιωθεί με 250 εκατ. ευρώ το χρόνο. Εκτός αυτού ανοίγει η πόρτα για υπέρβαση της φαρμακευτικές δαπάνης που έχει ορίσει η τρόικα (2,4 δις για το 2013) γεγονός που είναι πιθανό να επιφέρει νέες μειώσεις στις παροχές των ασθενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λουκέτο στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας! Αποχωρούν οι γιατροί

Ειδικό μητρώο για αποκλειστικές νοσοκόμες! Τι προβλέπει νομοσχέδιο

Και οι γιατροί στις ουρές αναστενάζουν! Που περιμένουν για ώρες;

Η πρόληψη για όλα τα είδη καρκίνου: Χρήσιμες οδηγίες

Κωλικός νεφρού, που οφείλεται; τι να κάνουμε όταν μας πιάσει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν