Συμπεράσματα – τομή από το συνέδριο της ΟΗΑ με χορηγό επικοινωνίας το iatropedia.gr

  • Iatropedia
Με απίστευτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο της Open Health Alliance, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με την συμμετοχή γιατρών όλων των ειδικοτήτων που αγωνιούν για το μέλλον του κλάδου, του επαγγέλματος, αλλά και των ασθενών τους. Το iatropedia.gr, ήταν εκεί σαν χορηγός επικοινωνίας, κάλυψε το συνέδριο και σας παρουσιάζει τα συμπεράσματα, αλλά και πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Ο Οργανισμός Open Health Alliance, δημιουργήθηκε από γιατρούς και απευθύνεται σε γιατρούς αλλά στους ασθενείς τους. Τη δύσκολη οικονομικά στιγμή που περνάει η χώρα, είναι επιβεβλημένη η δημιουργία ενός δικτύου ιατρών, που θα υποστηρίζει τα μέλη του τόσο υλικοτεχνικά, όσο και σε νομική και οικονομική βάση, προκειμένου να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις επιταγές των καιρών.

Η αγωνία για το μέλλον του επαγγέλματος τους, φάνηκε και από την αθρόα συμμετοχή των ιατρών αλλά και από τις απορίες και τις ερωτήσεις που έκαναν στους επιφανείς προσκεκλημένους και ομιλητές του συνεδρίου, μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών, και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ κ. Αλέξης Μητρόπουλος.

Οι 2 θεματικές ενότητες στις οποίες κινήθηκε η διαδικασία ήταν ο καινοτόμος τρόπος ίδρυσης και τοποθέτησης της Open Health Alliance καθώς επίσης και τα πρακτικά οφέλη που προσφέρει η ΟΗΑ στον σύγχρονο Έλληνα γιατρό.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Πατσουράκος Φώτης, καρδιολόγος και ταμίας του ΙΣΑ κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ανέλυσε τους στόχους της ΟΗΑ και επισήμανε ότι το όλο επιχείρημα είναι μια επιχειρηματική λύση στις προκλήσεις του κλάδου της υγείας σήμερα: “ Συμβάλλουμε στην άμεση ανάπτυξη του έργου των ιατρών και έμμεσα των εσόδων τους με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις. Παρέχουμε οργανωμένες δράσεις επικοινωνίας σε συγκεκριμένους πληθυσμούς και στόχους όπως οι ενώσεις ασθενών, οι πελάτες ασφαλιστικών εταιριών σε εργαζόμενους μεγάλων επιχειρήσεων.”

Και συνέχισε: “Έχουμε ευέλικτα προγράμματα ανταποδοτικότητας και αλληλεγγύης στους ασθενείς και στα μέλη του οργανισμού μας. Υποστηρίζουμε θέματα λειτουργίας Ιατρείου με ολοκληρωμένα πακέτα πιστοποίησης ISO. Παρέχουμε οργάνωση, και οικονομοτεχνική και νομική βοήθεια και διαχείριση. Διευκολύνουμε την επικοινωνία Ιατρού με ασθενή και προσφέρουμε υπηρεσίες καθοδήγησης σε νέους ιατρούς.”

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΗΑ, βιοπαθολόγος, κ. Πλακιώτης Ανάργυρος αναφέρθηκε στον ρόλο του Open Health Alliance, ως αρωγό ανάπτυξης του σύγχρονου Έλληνα ιατρού: “Κύριοι τομείς και στόχοι μας είναι η ανάπτυξη του επαγγέλματος του Έλληνα ιατρού, ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές. Οι δράσεις μας έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του ιατρικού έργου, με την προστασία και ανταποδοτικότητα προς την κοινωνία, με τη συνεργασία μεταξύ των μελών μας, με την καταγραφή των αναγκών που έχουν τα μέλη μας, με τη συνεχή ενημέρωση τόσο των μελών μας όσο και των ασθενών τους και με την υποστήριξη της λειτουργίας του κάθε ιατρείου.”

Το 1ο πανελλήνιο συνέδριο χαιρέτησε και ο καθηγητής κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που πρόκειται να διαμορφωθεί στο άμεσο μέλλον, ελέω μνημονίου: “Τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της κοινωνίας. Η κατάσταση στο χώρο της υγείας θα επιδεινωθεί δραματικά και πρέπει γιατροί και ασθενείς να θωρακιστούν για να αντεπεξέλθουν.”

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ