Συμφωνία Άδωνι-ΠΑΣΟΚ για ΕΟΠΥΥ με διορθώσεις και καθυστερήσεις! Πότε κατατίθεται το νομοσχέδιο

  • Iatropedia
Τελικά η συγκυβέρνηση τα βρήκε για το θέμα του νομοσχεδίου του ΕΟΠΥΥ το οποίο όμως αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή με νέα καθυστέρηση λόγω διορθώσεων.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νέες διορθώσεις θα υποχρεωθεί να κάνει στο πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν το καταθέσει στη Βουλή. ‘

Κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να αποσυρθεί το άρθρο 32 που προέβλεπε ότι καταργούνταν η υποχρέωση για έκδοση προεδρικού διατάγματος για τον ορισμό των προδιαγραφών για τη λειτουργία κλινικών μιας ημέρας και έδινε το δικαίωμα στον υπουργό να τα καθορίσει με απλή υπουργική απόφαση.

Έτσι ο Άδωνης Γεωργιάδης θα εντάξει σε νέο άρθρο του νομοσχεδίου όλες τις προδιαγραφές για τη λειτουργία των κλινικών αυτών.

Επίσης ο πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να είναι μεν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αλλά ενταγμένοι στο ΕΣΥ αλλά και η αξιολόγησή τους να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Τι σημαίνει η συμφωνία των δύο πλευρών στη πράξη; Ότι σε λίγες ημέρες μετά τις αλλαγές το νομοσχέδιο θα πάει στη Βουλή προς ψήφιση και αμέσως μετά θα ξεκινήσει όλη η διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Οι γιατροί πάντως κάνουν τις τελευταίες τους προσπάθειες να αποτρέψουν απολύσεις και αυτό-απομακρύνσεις ενώ σε συνάντηση που είχαν χθες με το Άδωνι Γεωργιάδη τα βρόντηξαν και έφυγαν δηλώνοντας ότι πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς και Ταμία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Βαρβάρα Ανεμοδουρά, ο υπουργός Υγείας είπε στους γιατρούς ότι το σχέδιο του ήρθε έτοιμο από την Task Force και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πάντως οι γιατροί καλούν την ερχόμενη εβδομάδα στη γενική τους συνέλευση τους εκπροσώπους ολων των κομμάτων για να πάρουν επίσημα θέση για το θέμα του ΕΟΠΥΥ και των απολύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ασθενείς σε απόγνωση: Χωρίς φάρμακα από το «πλαφόν» στις συνταγές! Στα κάγκελα οι γιατροί

Οι απολυμένοι, οι πρώην και οι νέοι του ΕΟΠΥΥ! Πόσοι θα κάνουν σύμβαση στο νέο σύστημα

Στα άκρα η κόντρα Άδωνι-Γιατρών! Ζητούν την αποπομπή του

Έρχεται νέο χαράτσι από τον ΕΟΠΥΥ! Με χρέωση τα τηλέφωνα και για ραντεβού με ιδιώτες γιατρούς