Σήμερα και αύριο στην Λάρισα η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου

  • Iatropedia
Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα που δημιουργήθηκε πριν από 13 χρόνια από τη σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, προσφέρει και σήμερα δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και περίθαλψη σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Φέτος, έχουν προγραμματιστεί 15 διήμερες δράσεις σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, όπου η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα θα βρεθεί κοντά στα παιδιά, που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Στις δράσεις αυτές οι Γιατροί του Κόσμου, παρέχουν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό και οδοντιατρικό έλεγχο, φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων, προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας, καθώς και εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά.

Από το Σεπτέμβριο του 2012, με τη διεύρυνση του προγράμματος, η μονάδα έχει πραγματοποιήσει 44 διήμερες δράσεις σε όλη την Ελλάδα και έχει μέχρι σήμερα περιθάλψει 6.200 παιδιά, όπου πραγματοποιήθηκαν:

-4.524 παιδιατρικές εξετάσεις

-3.848 οδοντιατρικές εξετάσεις

-3.301 εμβολιασμοί.

Στις 24 και 25 Οκτωβρίου η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στη Λάρισα. Όλο το κόστος καλύπτεται διαχρονικά από την εταιρεία Vodafone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν