Συγκινητικό βίντεο: 3χρονο παιδάκι άκουσε για πρώτη φορά τη φωνή του

  • Iatropedia
Ο μικρός Γκρέισον, δεν είχε ακούσει ποτέ του τον ήχο της φωνής του. Δεν είχε ακούσει ποτέ του τον ήχο της μητέρας του, ή του πατέρα του. Δεν είχε ακούσει ποτέ του ήχους. Ήταν ένα κωφό παιδάκι που μια γενετική ανωμαλία του στέρησε την ακοή. Όπως οι τυφλοί ζούνε στο σκοτάδι, έτσι και εκείνο ζούσε στο δικό του δίχως ήχους, σκότος. Οι γονείς του το πολέμησαν, δεν το άφησαν έτσι και όπως θα δείτε στο συγκινητικό βίντεο που ακολουθεί κατάφεραν με τη βοήθεια των γιατρών να κάνουν τον τρίχρονο γιο τους να ακούσει.

Ο Γκρέισον γεννήθηκε δίχως κοχλιακά νεύρα με αποτέλεσμα ενώ το αυτί του να λειτουργεί κανονικά οι ήχοι να μην μπορούν να “διαβαστούν” από τον εγκέφαλο του. Παρέμενε στη σιωπή. Οι Γιατροί στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης έβαλαν το 3χρονο παιδάκι στο χειρουργείο και του εμφύτευσαν ένα μικροτσίπ στον εγκέφαλο, το οποίο σαν τα κοχλιακά νεύρα μετέφερε τους ήχους από το αυτί στον εγκέφαλο μέσω ηλεκτρικής διέγερσης.

Οι γονείς του, ο Λεν και η Νικόλ Κλαμπ, δηλώνουν ενθουσιασμένοι. Ο μικρός τους γιος ξανακούει. Οι γιατροί λένε πάντως ότι με τη μέθοδο αυτή ο μικρούλης μπορεί να ακούει, αλλά όχι όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Είναι σαν να ακούει τον ρυθμό, αλλά όχι την μελωδία, από ένα τραγούδι. Δείτε τις συγκινητικές αντιδράσεις του μικρούλη, όταν άκουσε τη φωνή του και τη φωνή του πατέρα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι να μην φάτε εάν πρόκειται να κάνετε σεξ

Αυτά που βλέπετε είναι σκάγια στο κορμί σκύλου. ΦΩΤΟ

Τα χειρότερα εγκαύματα στην ηλιοθεραπεία -ΒΙΝΤΕΟ

Ανάπηρη γυναίκα διεκδικεί τον τίτλο της MISS AMERICA. ΒΙΝΤΕΟ

Το Πείραμα φυλάκισης του Στάνφορντ. Η σκοτεινή φύση του ανθρώπινου είδους. ΒΙΝΤΕΟ

Γεννιέσαι ή γίνεσαι; Το αγόρι που εξαναγκάστηκε να μεγαλώσει ως κορίτσι…