Shannen Doherty για τον καρκίνο: «Δεν έχω τελειώσει με τη ζωή»

  • Ρούλα Τσουλέα
Shannen Doherty
Η 52χρονη ηθοποιός πάσχει από καρκίνο του μαστού, που έκανε μεταστάσεις στον εγκέφαλο και τώρα στα οστά της.

Ένα νέο κεφάλαιο στη μάχη που δίνει εδώ και οκτώ χρόνια εναντίον του καρκίνου,  άνοιξε για την Shannen Doherty (Σάνεν Ντόχερτι).  Όπως αποκάλυψε η διάσημη ηθοποιός, ο καρκίνος εξαπλώθηκε πλέον στα οστά της και τώρα προσπαθεί να τον καταπολεμήσει και σε αυτά.

Η 52χρονη έγινε παγκοσμίως γνωστή από τον ρόλο της Μπρέντα Γουώλς στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’90 «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς». Διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού το 2015 και υποβλήθηκε σε μαστεκτομή, χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία.

Τον Απρίλιο του 2017 ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος της βρισκόταν σε ύφεση. Το 2019 όμως παρουσίασε υποτροπή. Έναν χρόνο αργότερα αποκάλυψε πως είχε πια καρκίνο σταδίου 4. Και εφέτος τον Ιανουάριο χειρουργήθηκε για μετάσταση στον εγκέφαλό της.

«Όταν ρωτάς τον εαυτό σου «γιατί σ’ εμένα; Γιατί έπαθα καρκίνο;» και μετά αναρωτιέσαι «γιατί υποτροπίασα; Γιατί έχω καρκίνο σταδίου 4», τότε αρχίζεις να αναρωτιέσαι για τον μεγαλύτερο σκοπό της ζωής», λέει σε αποκλειστική συνέντευξή της στο περιοδικό People.

Η μεγαλύτερη εικόνα

Παρότι η μάχη της μοιάζει άνιση, η Shannen Doherty δεν χάνει το κουράγιο της. «Έχω μπει σε καλή σειρά αυτή τη στιγμή, που αποδίδει καλά σε εμένα. Έτσι προχωράω μέρα τη μέρα, μήνα το μήνα, χρόνο το χρόνο», αναφέρει σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και στο People προσθέτει: «Δεν έχω τελειώσει με τη ζωή. Δεν έχω τελειώσει με την αγάπη. Δεν έχω τελειώσει με τη δημιουργία. Δεν έχω τελειώσει με το να αλλάζω τα πράγματα προς το καλύτερο».

Τονίζει ακόμα πως έχει πρόγραμμα να μείνει αισιόδοξη. Θέλει να κοιτάζει την μεγαλύτερη εικόνα και να συνεχίσει να αγωνίζεται. Για εκείνη, ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που αντιμετώπισε στη ζωή της ήταν οι θεραπείες στον εγκέφαλο τον περασμένο Ιανουάριο. Τώρα, συνεχίζει τις θεραπείες στα οστά της.

Η πρωταγωνίστρια και της τηλεοπτικής σειράς «Charmed», ετοιμάζεται να μιλήσει ανοιχτά για τη ζωή, τη σταδιοδρομία και την ασθένειά της σε podcast που θα μεταδοθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2023 στο iHeartRadio. Τίτλος του «Let’s Be Clear with Shannen Doherty».

Φωτογραφία: People – YouTube