«Σφάζονται» για το Ντυνάν στην Εξεταστική

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ντυνάν
Χαμός έγινε σήμερα στην Εξεταστική για την Υγεία όταν τέθηκε το θέμα εάν θα πρέπει ή όχι να ανοίξουν - όπως έχει ζητήσει και ο κ. Μαρτίνης- όλοι οι λογαριασμοί όλων των εμπελκόμενων στις μεταβιβάσεις του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. 

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος ανέφερε ότι «για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις θα πρέπει να υπάρχουν για να ζητηθεί από εμάς το άνοιγμα λογαριασμού σε ένα πρόσωπο κάποιες ενδείξεις, δεν μπορεί οποιος αναφέρεται από έναν μάρτυρα το όνομά του εμείς να λέμε χωρίς καμία ένδειξη να ανοίξει ο λογαριασμός αυτού και όλων των συγγενικών του προσώπων γιατί έτσι μόνο δημιουργούμε εντυπώσεις που δεν είναι αυτό το έργο μας…».

Η δήλωση αυτή εκνεύρισε τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο που τον διέκοψε αναφερόνενος στην έκφραση “pampers” πυροδοτώντας τις αντιδράσεις των «γαλάζιων» βουλευτών. Στις αντεγκλήσεις που ακολούθησαν, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος να αποκαλεί «φιλιππινέζα» τον εισηγητή της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά.

Όσο για τη δισκέτα με τα ονόματα των 17.000 ασθενών (μεταξύ αυτών και πολλών πολιτικών) που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο και δεν πλήρωσαν την διαφορά για την καλύτερη θέση από αυτή που τους αναλογούσε από το ασφαλιστικό τους ταμείο, έγινε γνωστό ότι ο ανακριτής την έχει αποστείλει στην Οικονομική Αστυνομία για επεξεργασία. Μια δισκέτα που ζητήθηκε από την Επιτροπή και το επόμενο διάστημα αναμένεται να έρθει.