Το ΣΕΝΕ στο πλευρό των πυρόπληκτων της Αττικής

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" στο πλαίσιο αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους, συγκέντρωσαν είδη άμεσης ανάγκης τα οποία παραδόθηκαν σήμερα στο Κέντρο Αλληλεγγύης που λειτουργεί με ευθύνη του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου Ανατολικής Αττικής.

Αυτή είναι η πρώτη δόση, τονίζεται καθώς συγκεντρώθηκαν εν μέσω αδειών και δεν υπήρχε χρόνος να μαζευτούν περισσότερα.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΕΝΕ που την παρέδωσε έκανε εντύπωση η οργανωμένη λειτουργία του Κέντρου, ο όγκος της βοήθειας που έχει καταφτάσει, η προσέλευση των πυροπαθών και οι ειλικρινείς ευχαριστίες των.

«Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Η αλληλεγγύη είναι δύναμη αναντικατάστατη. Σαν σωματείο με ταξικό προσανατολισμό πάντα είμαστε δίπλα στον κόσμο που υποφέρει και πέρα από την συγκέντρωση αναγκαίων ειδών, ως δεύτερη δόση, συνεχίζουμε και με αιμοδοσία και συμμετοχή σε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση», σχολιάζουν.

Το Κέντρο Υγείας

Η αντιπροσωπεία του Σωματείου επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ν. Μάκρης και ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του, αλλά και για την ελλιπή υγειονομική κάλυψη της ευρύτερης περιοχής. Ως κυριότερα αναφέρθηκαν:

-Η υποστελέχωση των Κ.Υ. που καλύπτουν δεκάδες χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι εκατοντάδες χιλιάδες. Οι ελλείψεις φάνηκαν και από το γεγονός ότι παρά τους ισχυρισμούς του υπουργείου υγείας, ακόμα και μετά τις πυρκαγιές το προσωπικό που αποσπάστηκε από άλλα νοσοκομεία να καλύψει κενά, σαφέστατα και δεν επαρκεί.

-Η έλλειψη οργανωμένου κρατικού νοσοκομείου στην ανατολική Αττική.

-Αναδείχθηκε η κρατική ανεπάρκεια σε περίπτωση μεγάλων καταστροφών (πυρκαγιά, σεισμός, πλημμύρα) για την αντιμετώπιση των οποίων χρειάζεται οργανωμένο σχέδιο και ένταξη και των υγειονομικών σε αυτόν τον κεντρικό σχεδιασμό.

-«Υποσχεθήκαμε να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στους συναδέλφους υγειονομικούς» σχολιάζουν από το ΣΕΝΕ.