Self test: Από αύριο Πέμπτη 1/7 ξεκινά και πάλι η δωρεάν διάθεση – Ποιους αφορά

  • Γιάννα Σουλάκη
self test
Αρχίζει ξανά η δωρεάν διάθεση self test στα φαρμακεία από την Πέμπτη 1η Ιουλίου σε εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και σε νέους 18-30 ετών. Κανονικά θα διεξαχθεί η διαδικασία και από τα φαρμακεία της Αττικής και της Αχαΐας, που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις τις προηγούμενες μέρες.

Αναλυτικότερα, από αύριο Πέμπτη 1η Ιουλίου οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και οι νέοι 18-30 ετών θα μπορούν να προμηθεύονται  με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, εφάπαξ τα 4 δωρεάν self test (ένα για κάθε εβδομάδα) που τους αναλογούν για ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ το Σύστημα Διάθεσης Self-Test θα επαναλειτουργήσει από την Πέμπτη 1/7/2021 και ώρα 8:00 έως και το Σάββατο 10/7/2021 και ώρα 17:00, με προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του από το Σάββατο 3/7/2021 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 5/7/2021 και ώρα 8:00.

Οι φαρμακοποιοί, ωστόσο, παρακαλούν τους πολίτες για την ομαλή προμήθεια των δωρεάν self test και για την αποφυγή συνωστισμού, οι δικαιούχοι να παραλαμβάνουν τα self test κατά τις τακτικές ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι κατά τη διάρκεια της εφημερίας/διανυκτέρευσης.

Να σημειωθεί ότι από τη δωρεάν προμήθεια self test εξαιρούνται πλέον όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του εμβολίου.

Επίσης, δεν θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία της δωρεάν χορήγησης τα φαρμακεία της Αττικής και της Αχαΐας, τα οποία είχαν εξαγγείλει τις προηγούμενες εβδομάδες ότι θα εξαιρεθούν από το μέτρο.