Selena Gomez: Η μάχη με τη διπολική διαταραχή και τον λύκο και η σημασία της αυτοαποδοχής

  • Iatropedia newsroom
Selena Gomez
Μιλώντας στη σκηνή στο φεστιβάλ SXSW, η Gomez συνειδητοποίησε ότι το να μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματά της ήταν αυτό που έπρεπε να κάνει

Για τον αδιανόητο φόβο που ένοιωθε μπροστά στην προοπτική να μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα υγείας της, αλλά και για το πόσο απελευθερωμένη ένοιωσε μετά, μίλησε η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Selena Gomez (Σελένα Γκομέζ).

«Πήγαινα πέρα-δώθε για το αν θα το έκανα ή όχι», είπε η Gomez.

«Και νομίζω ότι τη στιγμή που το έκανα (που ανοίχτηκα) ένιωσα τρελή απελευθέρωση, γιατί δεν υπήρχε πια τίποτα κρυφό», είπε, εξηγώντας: «Δεν υπήρχε πια μόνο η εικόνα που μπορούν να δουν οι άνθρωποι… θα έλεγα ότι βοήθησε να απελευθερωθεί πολύ άγχος».

Μιλώντας στη σκηνή στο φεστιβάλ SXSW (South by Southwest) στην πόλη του Όστιν στις ΗΠΑ, η Gomez συνειδητοποίησε ότι το ανοιχθεί και να μιλήσει ήταν αυτό που έπρεπε να κάνει, λόγω του τρόπου με τον οποίο είχε βοηθήσει άλλους.

Η Γκόμεζ συμμετείχε σε ένα πάνελ που διερευνούσε την ενσυνειδητότητα και τη σημασία να είναι κανείς αληθινός στα θέματα της ψυχικής υγείας, αφήνοντας στην άκρη την τελειότητα.

Αναφερόμενη στο ντοκιμαντέρ της του 2022 «Selena Gomez: My Mind and Me», στο οποίο μιλάει για την ψυχική της υγεία και τον αγώνα που έχει δώσει καθώς είναι ένα διάσημο πρόσωπο, η Gomez είπε ότι την «αρρωσταίνει» το να σκέφτεται πόσο αρνητικά αντιμετώπιζε τον εαυτό της τότε.

«Με εξουθενώνει», είπε.

«Αλλά νομίζω ότι όλοι μπορούν να ταυτιστούν με αυτό το συναίσθημα», πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό να μιλάς στον εαυτό σου με καλοσύνη, αλλά δεν νομίζω ότι το καταλάβαινα πραγματικά», είπε.

«Είναι αστείο γιατί για όλα αυτά για τα οποία θύμωνα τότε, τώρα είμαι ευγνώμων», συμπλήρωσε.

Είπε ότι η αποδοχή του εαυτού της δεν ήταν κάτι που μπορούσε να επιβάλει στον εαυτό της να το κάνει, αλλά έπρεπε να έρθει η ώρα να γίνει.

«Έπρεπε να πιάσω πάτο. Έπρεπε να το κάνω στον δικό μου χρόνο. Χρειάστηκαν μερικές προσπάθειες, αλλά θέλω να σκέφτομαι και να ελπίζω ότι είμαι σε πολύ καλύτερο σημείο τώρα», είπε.

Η δημοφιλής ηθοποιός και τραγουδίστρια πάσχει από διπολική διαταραχή και το αυτοάνοσο λύκος.

Το 2015, έκανε ένα διάλειμμα από την καριέρα της για να αντιμετωπίσει το άγχος και την κατάθλιψη μετά τη διάγνωση του λύκου.

Το 2017 υποβλήθηκε επίσης σε μεταμόσχευση νεφρού – και αυτό αποτέλεσμα του λύκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πάντα για τον λύκο στην Εγκυκλοπαίδεια του Iatropedia.gr