ΣΕΚΕΕΛ: Οικονομική ασφυξία προκαλεί η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ στους εργαζομένους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την καταβολή όσων δικαιούνται παρά τις υποσχέσεις που έλαβαν σε αρκετές ευκαιρίες. Στην τελευταία επιστολή που απέστειλαν προς το ΔΣ του Κέντρου, αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή των εργαζομένων προς την διοίκηση:

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο και τα Μέλη ΔΣ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Κυρίες/Κύριοι,

Η συνεχιζόμενη μη τήρηση υποχρεώσεων του Οργανισμού προς τους Εργαζομένους, αναφορικά με την αποζημίωση της νόμιμης και δεδουλευμένης εργασίας που έχουν καταβάλει, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οδηγεί πλέον τους Εργαζομένους σε οικονομική ασφυξία και μάλιστα ακριβώς μέσα στην περίοδο του Πάσχα.  Συγκεκριμένα :

– Μετά την ένταξη του Οργανισμού στην ΕΑΠ και την καταβολή προκαταβολής Μαρτίου στις 22/3/2017, ενώ  η εξόφληση προγραμματίζεται στις 10/4/2017, παρατηρείται το φαινόμενο καθυστέρησης καταβολής δεδουλευμένων κατά 10 ημέρες, ενώ καμία ενημέρωση δεν υπάρχει αναφορικά με την από εκεί και πέρα ομαλοποίηση της μισθοδοσίας. Το ενδεχόμενο πάνω από 800 οικογένειες Εργαζομένων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., στα Νοσοκομεία της Χώρας και στο σύνολο των Υπηρεσιών Υγείας να περάσουν την περίοδο του Πάσχα απλήρωτες, είναι παραπάνω από ορατό.

– Παρά τις έγκαιρες ενέργειες εκ μέρους του Γρ. Προσωπικού, δεν έχει προχωρήσει η καταβολή των νόμιμων, προβλεπομένων και πραγματοποιηθεισών υπερωριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2017 στους εργαζόμενους.

– Ομοίως και παρά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την καταμέτρηση υπολοίπου αδειών ετών 2016, παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση και κωλυσιεργία στην αποζημίωσή τους σύμφωνα με τα όσα ορίζονται με σαφήνεια στο Νόμο.

– Στα ανωτέρω αθροίζονται  χρονίζουσες πλέον εκκρεμότητες όπως η μισθολογική αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των Ιατρών και Νοσηλευτών του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που εργάζονται στις Μ.Ε.Θ., η αποπληρωμή των εφημεριών των Ιατρών του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για τα έτη 2014 και 2015 και η καταβολή του επιδόματος επικινδυνότητας.

Οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας, ούτε ως απόκληροι που αναγκάζονται συνεχώς να διεκδικούν τα νόμιμα και αυτονόητα δικαιώματά τους.

Αναμένουμε από το ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. το οποίο Συνεδριάζει την Τρίτη 4/4/2017 να αποφασίσει:

–          Στις 10/4/2017, μαζί με την εξόφληση μηνός Μαρτίου να πιστωθεί στους λογαριασμούς των Εργαζομένων και η προκαταβολή μηνός Απριλίου. Να δοθεί επίσης σαφής απάντηση εκ μέρους της Διοίκησης σχετικά με τον προγραμματισμό της Μισθοδοσίας από τούδε και στο εξής.

–          Την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 10/4/2017, να καταβληθούν οι χρωστούμενες υπερωρίες καθώς και τα υπόλοιπα των κανονικών αδειών.

–          Να αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας αίτημα για την νομοθετική ρύθμιση του συνόλου των οικονομικών εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών, όπως πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και για πλειάδα  Εργαζομένων σε Νοσοκομεία και άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας, με τον αποκλεισμό δυστυχώς από αυτές των αντίστοιχων περιπτώσεων των Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας και την άμεση ενημέρωση προς τους Εργαζομένους, τονίζουμε δε για ακόμη μία φορά ότι οι εκκρεμότητες αφορούν σε νόμιμες και δεδουλευμένες αποδοχές.

Για το Δ.Σ. των Εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Σταμάτης Πουλής                                               Γιώργος Δελλής

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ