Σεισμός στην Αλβανία: Ομάδα Άμεσης Δράσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας στο πλευρό των πληγέντων

  • Γιάννα Σουλάκη
ΙΣΑ
Ομάδα Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ αναχώρησε για τις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Αλβανίας, με υγειονομικό υλικό, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.

Αναχώρησε η αποστολή του ΙΣΑ για την υγειονομική υποστήριξη των περιοχών της Αλβανίας που επλήγησαν από το φονικό σεισμό. Το κλιμάκιο αποτελούν τέσσερις γιατροί – τρείς εκ των οποίων είναι χειρουργικών ειδικοτήτων –

Μαζί τους μεταφέρουν υγειονομικό υλικό και φάρμακα που συγκεντρώθηκαν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ .

Το κλιμάκιο θα μεταβεί στα Τίρανα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, για να συνδράμει στη χειρουργική αποκατάσταση των τραυματιών.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε τα εξής:

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και ευχόμαστε καλή δύναμη στους πολίτες της Αλβανίας .Ο ΙΣΑ ενώνει τις δυνάμεις του, με τις υγειονομικές αρχές της περιοχής για την περίθαλψη των τραυματιών και τη στήριξη των υγειονομικών δομών της γείτονος χώρας. Η Ομάδα Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ είναι πρόθυμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της για να στηρίξει τους συνανθρώπους μας σε όποιο μέρος του κόσμου έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας».

Το κλιμάκιο αποτελείται από τα παρακάτω μέλη της Ομάδας Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ: Παναγιώτης Μπουρλίδης,  Ανδρέας Ευσταθίου, Φιλίππια Νικολάου, Γιώργος Ντούλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν