Σε θάλαμο απομόνωσης κρουσμάτων μετατρέπεται η οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου

  • Γιάννα Σουλάκη
κρούσμα
Μετά και το 10ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο, με 24 κλίνες, αλλάζει λειτουργία και ουσιαστικά μετατρέπεται σε κλινική με θαλάμους απομόνωσης για πιθανά νέα κρούσματα.

Η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο (24 κλίνες) ετοιμάζεται για να νοσηλεύσει τυχόν νέα περιστατικά του κορωνοϊού, τα οποία θα ταυτοποιηθούν μετά την ιχνηλάτηση των ύποπτων κρουσμάτων, στην οποία προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στους τρεις νομούς.

Η κλινική -επισημαίνεται από το Υπουργείο Υγείας- ότι δεν είχε νοσηλευόμενους οφθαλμολογικούς ασθενείς.

Δείτε επίσης: Πως «ξέφυγε» το 9ο κρούσμα κορονοϊού και φτάσαμε στην 48ωρη«καραντίνα» σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο

Όσον αφορά στις εφημερίες, σήμερα και την Κυριακή εφημερεύει όπως ήταν προγραμματισμένο το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και το Σάββατο το Ρίο. Η μόνη αλλαγή είναι η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύει ο Άγιος Ανδρέας αντί για το Ρίο.

Εφημερίες τέλος στην Αμαλιάδα

Αλλαγές δεν υπάρχουν μόνο στο νοσοκομείο του Ρίου αλλά και σε εκείνο της Αμαλιάδας, το πρώτο από τα οποία πέρασε ο 67χρονος ασθενής με κορονοϊό.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδας ανακοίνωσε ότι σταματούν οι εφημερίες της παθολογικής κλινικής, ενώ στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, το προσωπικό έχει μπει σε καραντίνα με απόφαση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ που βρίσκεται από χθες στην Αμαλιάδα.

Έτσι, τα άκρως επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Όσον αφορά στην διαχείριση του ένατου κρούσματος κοροναϊού, ο Χρήστος Χριστόπουλος είπε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για αυτές τις περιπτώσεις.