Σε συναγερμό τέθηκε η 6η ΕΜΑΚ από διαρροή επικίνδυνης ουσίας στην Ιατρική Σχολή Πατρών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μεγάλη επιχείρηση της 6ης ΕΜΑΚ έλαβε χώρα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς παρατηρήθηκε διαρροή αερίου το οποίο χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στο σημείο έσπευσαν άντρες της ΕΜΑΚ του ειδικού τμήματος της ΡΒΧΟ, και συνέλεξαν τα θραύσματα και σταμάτησαν τη διαρροή του επικίνδυνου αερίου. Το φιαλίδιο με το αέριο βρισκόταν εντός ψυγείου και άγνωστο παραμένει πως προκλήθηκε η διαρροή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για καρκινογόνο ουσία.

Όπως ανέφερε το patrastimes.gr την Κυριακή, η έγκαιρη επέμβαση της ΕΜΑΚ και του τμήματος της ΡΒΧΟΠ οδήγησε στον εντοπισμό του επικίνδυνου φιαλιδίου και η απομάκρυνσή του από το χώρο σε συνδυασμό με τον άμεσο καθαρισμό του.

Κινδύνευσε κάποιος;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχει κινδυνέψει κανείς από φοιτητές, ούτε και το προσωπικό του τμήματος της Ιατρικής χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό ατόμων ή ατόμου που ήρθαν  πιθανόν σε επαφή με αυτό ή με το χώρο στον οποίο έγινε η διαρροή .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrastimes.gr η εναπόθεση το φιαλίδιο κατά πάσα  πιθανότητα θα γίνει στη μονάδα διαχείρισης τοξικών αποβλήτων του νοσοκομείου του Ρίου. Από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διεξάγονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της διαρροής που είχε ως αποτέλεσμα την έκθεση πιθανόν σε κίνδυνο άτομον που δραστηριοποιούνται  στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.