Σε σοβαρή κατάσταση η εξαδέλφη του Παύλου Πολάκη που κατηγορήθηκε για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ η κυρία Νεκταρία Πολάκη, αναισθησιολόγος στο Βενιζέλειο, η οποία βρέθηκε από τους συναδέλφους της χωρίς τις αισθήσεις της εν ώρα εφημερίας. Η ίδια γιατρός, που τυγχάνει εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, είχε κατηγορηθεί για τον θάνατο της μικρής Μελίνας που κατέληξε στην ανάνηψη μετά από επέμβαση στα "κρεατάκια".

Η κυρία Πολάκη νοσηλεύεται στη ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, όπου όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες  πληροφορίες, εισήχθη με εισαγγελική εντολή. Η γνωστή αναισθησιολόγος βρέθηκε την περασμένη Τρίτη σε κωματώδη κατάσταση στο Βενιζέλειο και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Οι λόγοι για τους οποίους βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από επίσημα χείλη αλλά αποδίδεται από πλευράς διοίκησης του νοσοκομείου σε σοβαρή κρίση επιληψίας.

Να σημειώσουμε ότι η γιατρός είχε συλληφθεί το 2015 να αφαιρεί σκευάσματα πεθιδίνης, που είναι οπιούχο αναλγητικό φάρμακο. Και όταν η 4χρονη Μελίνα κατέληξε, πολλοί είπαν ότι θα έπρεπε να βρίσκεται μαζί της μέχρι να ανακτήσει τις αισθήσεις της κι ότι δεν ήταν ικανή να ασκεί το επάγγελμα της λόγω εθισμού σε εθιστικά αναλγητικά.

Τον Μάιο του 2016 η γιατρός κλήθηκε στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ «για το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός κι εκτός υπηρεσίας»… Της επιβλήθηκε ποινή στέρησης ενός μισθού και επέστρεψε στην θέση της.