Σε νοσοκομείο της Αττάλειας 4χρονο κοριτσάκι από το Καστελόριζο

  • Iatropedia newsroom
Κλήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, όμως οι γονείς αποφάσισαν να το μεταφέρουν από το Καστελόριζο στην Τουρκία!

Ένα 4χρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί, έχει μεταφερθεί από το Καστελόριζο σε νοσοκομείο της Αττάλειας, καθώς οι γονείς ακύρωσαν την κλήση στο ΕΚΑΒ, όταν ενημερώθηκαν ότι θα σταλεί ελικόπτερο όταν η πολεμική αεροπορία δώσει «πράσινο φως».

Στενοί συγγενείς του παιδιού κατήγγειλαν ότι το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε νοσοκομείο της Αττάλειας στην Τουρκία με τουριστικό ημερόπλοιο. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ, το οποίο ενημέρωσε ότι θα γίνει κλήση στην πολεμική αεροπορία για να αποστείλει αεροσκάφος.

Οι γονείς του παιδιού ωστόσο, αποφάσισαν να επισπεύσουν τη διακομιδή του σε νοσοκομείο και να βρεθούν συντομότερα στην Τουρκία. Έτσι 20 λεπτά αργότερα ο γιατρός εφημερίας του Κέντρου Υγείας Καστελόριζου τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ και ακύρωσε την κλήση.

Πως συνέβη το ατύχημα

Το ανατριχιαστικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί όταν αναβατήρας στο κατάστημα που διατηρεί ο πατέρας της μικρής στο Καστελόριζο, συνέθλιψε το χέρι της.

Υπάρχει κίνδυνος το 4χρονο κορίτσι να χάσει το χέρι του από τον αγκώνα και κάτω.

Η κατάσταση του παιδιού είναι σοβαρή. Νοσηλεύεται σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αττάλειας και βρίσκεται υπό τη συνεχή παρακολούθηση των γιατρών.

Σημειώνεται, ότι είναι το δεύτερο παιδί, σε διάστημα πέντε μηνών, που μεταφέρεται για περίθαλψη στην Τουρκία.