Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός

  • Iatropedia newsroom
Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας
Παραμένει στη ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε σε επεισόδια την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023, από μεταλλική βολίδα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας – Πειραιά, το οποίο υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου, ο 31χρονος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση, καθώς και ερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος προσεκομίσθη το βράδυ της Πέμπτης μέσω ΕΚΑΒ στα επείγοντα του νοσοκομείου, με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα.

Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό.

Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στη ΜΕΘ όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραυματισμός στην κεντρική αρτηρία του ποδιού: Γιατί είναι σοβαρός και πώς αντιμετωπίζεται