Σε κλοιό συνταξιούχων το υπουργείο Υγείας! Μπλόκο στην πόρτα του Άδωνι

  • Iatropedia
Εκατοντάδες συνταξιούχοι συγκρεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας μετά από πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας. Οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα ζητούν να συνεχισθεί η δωρεάν παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών υγείας ενώ στη συγκέντρωση βρίσκονται και γιατροί και εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων που απεργούν για δεύτερη μέρα.

Στην απεργία συμμετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων διαμαρτυρόμενοι “για την επικείμενη απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο. Για να μην έρθει και η δική μας «η σειρά» όπως χαρακτηριστικά λέει η ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ).

Στα δημόσια νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά ενώ δεν αποκλείεται με βάση τη συμμετοχή να ακυρωθούν και προγραμματισμένα χειρουργεία.

Οι εργαζόμενοι μιλούν με σκληρή γλώσσα για όσα σχεδιάζονται: “η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει την άσκηση της Διακυβέρνησης στους μηχανισμούς της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Είναι περισσότερο από σαφές ότι οι πολιτικές των μνημονίων, όπως και εάν τις ξαναβαπτίσει η κυβέρνηση τις υλοποιεί χωρίς να την απασχολούν τα κοινωνικά κουφάρια που αφήνει πίσω της. Πολιτικές λιτότητας, κοινωνικής εξαθλίωσης, καταργήσεων Δημοσίων Φορέων, Απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και εργασιακού μεσαίωνα”.

Γιατροί και εργαζόμενοι προβλέπουν ότι με το νέο σύστημα Αξιολόγησης υποχρεωτικά το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων θα λάβει φύλλο πορείας προς την έξοδο από το δημόσιο.

Στο μεταξύ εκατοντάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας ζητώντας από τον Άδωνι Γεωργιάδη να μην προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές στον τομέα της Υγείας.

Αναμονή για …κλάμματα

Στο μεταξύ για συνθήκες …πολέμου στις εφημερίες μετά το κλείσιμο των πολυιατρείων κάνουν λόγο οι γιατροί του Ευαγγελισμού ενώ η αναμονή ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Όπως σημειώνει η πενταμελής επιτροπής των γιατρών:

“Το κλείσιμο των δημόσιων δομών της Π.Φ.Υ. και το κλείσιμο νοσοκομείων θα φέρει σε απόγνωση τα νοσοκομεία, ιδίως τα μεγάλα με ότι αυτό συνεπάγεται πρώτα για τους ασθενείς και μετά για τους υγειονομικούς. Τρανή επιβεβαίωση που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι οι τελευταίες γενικές εφημερίες.

Οι επίσημα καταγεγραμμένοι ασθενείς ξεπερνούν τους χίλιους ανά εφημερία και από αυτούς εισάγονται κάθε φορά 150 με 180 περίπου. Όμως, στην πραγματικότητα οι εξεταζόμενοι είναι πολλαπλάσιοι από τους καταγεγραμμένους!”

Κατά τους γιατρούς η αναμονή φθάνει και ξεπερνά τις 4 ώρες στα επείγοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ΠΕΔΥ είναι …γυμνό! “Αυλαία” για πολυϊατρεία χωρίς…γιατρούς και ραντεβού!

Σκληρές διαπραγματεύσεις για τις νέες συμβάσεις γιατρών-ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο

Χρυσά “μπόνους” για γιατρούς δύο ταχυτήτων! Οι τυχεροί και οι άτυχοι των συνεδρίων

Βρείτε γιατρό ΕΟΠΥΥ από το διαδίκτυο! Όλη η λίστα στον “αέρα”