Σε κίνδυνο και παιδιά λόγω κρίσης! Κόβονται απαραίτητες θεραπείες

  • Iatropedia
Ακόμη και να πεθάνουν κινδυνεύουν χιλιάδες παιδιά με αυτοάνοσα νοσήματα επειδή "κόβονται" απαραίτητες θεραπείες που θα τους εξασφάλιζαν, όχι μόνο την επιβίωση αλλά και μια καλή ποιότητα ζωής. Την απίστευτη αυτή προειδοποίηση κάνει όχι κάποιος τυχαίος αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας. Διαβάστε ποια κρίσιμα φάρμακα ψαλιδίστηκαν από τη φαρέτρα των γιατρών που θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή μικρών παιδιών.

«Ένα κράτος που αποκλείει τους ασθενείς από ζωτικής σημασίας για τα νοσήματά τους θεραπείες, είναι κράτος υψηλού κινδύνου για να θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Παιδιά ανοσοκατεσταλμένα, εκτεθειμένα σε δεκάδες λοιμώδη νοσήματα δεν έχουν πια πρόσβαση ούτε σε γ-σφαιρίνη ούτε σε άλλα ζωτικά θεραπευτικά σχήματα που σηματοδοτουν την επιβίωσή τους» επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας, κρούοντας κώδωνα κινδύνου να χαθούν ανθρώπινες ζωές λόγω έλλειψης βασικών φαρμάκων στη φαρέτρα των ανοσοανεπαρκειών.

Κατά το χαιρετισμό του στην έναρξη του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ έκανε λόγο για τον αυξημένο επιπολασμό του άσθματος αλλά και νοσημάτων με αλλεγιολογικό και ανοσολογικό υπόβαθρο, καθώς και την αναγκαιότητα ενημέρωσης γιατρών όλων των ειδικοτήτων για τα νεότερα δεδομένα στις ανοσοανεπάρκειες, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι ξεκινούν μετεκπαιδευτικά μαθήματα νέων γιατρών σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Ο κ.Πατούλης τόνισε ότι ζώντας την Ιατρική του 2012, πολλές φορές, οι γιατροί βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από την εκπαίδευση και την εμπειρία τους, σε μία εποχή που ολοένα και περισσότερα φάρμακα εκλείπουν από τους ασφαλισμένους ή γίνονται «απαγορευμένα» για τους ανασφάλιστους χρόνιους ασθενείς που τα χρειάζονται…

«Είναι τραγικό που εν έτι 2012, είμαστε υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουμε τους βιολογικούς παράγοντες, τα μονοκλωνικά αντισώματα, ακόμη και τη γ σφαιρίνη….και να γυρίσουμε στην ιατρική της κορτιζόνης για να θεραπεύσουμε τους ασθενείς μας. Είναι τραγικό, να πηγαίνει η Ευρώπη μπροστά και εμείς πίσω…Φταίει ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό ακόμη και σήμερα, στους ιθύνοντες ότι οι δαπάνες της Υγείας είναι ανελαστικές. Δεν περικόπτονται οριζόντια. Δε γίνεται εξυγίανση με λογιστικά κριτήρια, αλλά με επιστημονικά και ανθρωπιστικά» κατέληξε ο κ.Πατούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν