Σε ετοιμότητα και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά για να μην περάσει το ασφαλιστικό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την πλήρη αντίθεσή του με τα όσα προβλέπονται από το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό , εκφράζουν και οι γιατροί του Πειραιά που δηλώνουν έτοιμοι να συστρατευθούν με άλλους φορείς ελευθέρων επαγγελματιών που βάλλονται επίσης.

Όπως αναφέρουν από τον  Ιατρικό Σύλλογος Πειραιά, «δυστυχώς, το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ταφόπλακα -τόσο για τους γιατρούς-, όσο και για κάθε ελεύθερο επαγγελματία. Αν υπολογίσουμε ότι στα εισοδήματα του 2016 θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση από το 26% στο 29%, αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 55% στο 75%, παραμονή του Τέλους Επιτηδεύματος (600 ευρώ) και Εισφορά Αλληλεγγύης (2-4%), τότε δεν απομένει καν διαθέσιμο εισόδημα για τον ελεύθερο επαγγελματία…»

Αυτά αναφέρουν μεταξύ άλλων προσθέτοντας: «Οι αυξημένες αυτές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο 60% περίπου των καθαρών εισοδημάτων. Το κλείσιμο των ιατρείων, η υπαλληλοποίηση και η μετανάστευση, αναπόφευκτα ευρίσκονται προ των πυλών. Το ανωτέρω νομοσχέδιο αποτελεί επίσης ευθεία προσχεδιασμένη επίθεση προς τη μικρομεσαία και μεσαία τάξη, που αποτελούν τους πυλώνες της σημερινής κοινωνίας και σκοπεύει στη διάλυση και τον αφανισμό τους. Δεν είναι ούτε κοστολογημένο, ούτε βιώσιμο, δεν έχει καμιά κατεύθυνση αναπτυξιακής εξυγίανσης Ταμείων και Ασφαλιστικών Οργανισμών, παρά μόνο δημιουργεί έναν επίπλαστο κοινωνικό αυτοματισμό και χαϊδεύει “ωτία” όσων κυρίως αποτελούν την εκλογική πελατεία πολιτικών συμφερόντων».

Σε ό,τι αφορά δε τα ασφαλιστικά Ταμεία -και ειδικότερα το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ- από τον ΙΣΠ σχολιάζουν ότι «αλώθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και τη σημερινή, χωρίς καμιά ευθύνη των ασφαλισμένων (χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα, P.S.I κλπ.). Δεν δεχόμαστε σε καμιά περίπτωση τις αήθεις κακόβουλες και παραπλανητικές συκοφαντίες εις βάρος μας, ότι δήθεν αποτελούμε συλλήβδην τάξη φοροφυγάδων και εισφορο-φυγάδων».

Ο ΙΣΠ βρίσκεται ήδη στις επάλξεις για το θέμα:
Στις 13-1-2016 στα γραφεία του Ι.Σ.Π. έγινε Κοινή Συνεδρίαση των Δ.Σ. των Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Συλλόγου Δικαστικών Κλητήρων και Μηχανικών και συναποφασίστηκε κοινή δράση και αντίσταση.

Την Τετάρτη 20-1-2016 υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου γίνεται κοινή σύσκεψη όλων των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες συντονισμένες ενέργειες.