Σε απόγνωση η ασθενείς με ανοσοανεπάρκειες! Μόνο στα νοσοκομεία τα φάρμακά τους

  • Iatropedia
Σε νέες ταλαιπωρίες μπαίνουν οι χρονίως πάσχοντες καθώς πλέον είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν για τις θεραπείες τους μόνο στα δημόσια νοσοκομεία σε αντίθεση με το παρελθόν που μπορούσαν να παίρνουν τα φάρμακά τους και στο σπίτι.

Σύμφωνα με καταγγελίες συλλόγου ασθενών με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται σοβαρότατο πρόβλημα στη διάθεση της κατ’ οίκον υποδορίως χορηγούμενης γ-σφαιρίνης (SCIG). Τα κεντρικά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν διαθέτουν επαρκείς ποσότητες SCIG, δεδομένου ότι η μοναδική εταιρεία που προμήθευε τη χώρα μας με SCIG έχει σταματήσει να προμηθεύει το εν λόγω σκεύασμα, για οικονομικούς λόγους. Ήδη από την άνοιξη του 2012 άλλη εταιρεία είχε ήδη προβεί στη διακοπή χορήγησης αντίστοιχου σκευάσματος.

Το αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς που υποβάλλονταν κανονικά σε θεραπεία υποδόριας χορήγησης (SCIG) να οδηγούνται πλέον αναγκαστικά μαζικά στο νοσοκομείο προκειμένου να τους χορηγηθεί εκεί ενδοφλεβίως (IVIG) η αναγκαία για τη ζωή τους θεραπεία. Ηέλλειψη στο εν λόγω ενδοφλέβιο νοσοκομειακό σκεύασμα, που διαθέσιμο μεν από άλλες εταιρείες, δεν αρκεί δε για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών.

Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται καθημερινά καθώς αναγκάζονται να περιμένουν για ώρες στο ΕΣΥ προκειμένου να πάρουν το απαραίτητο φάρμακο.

Δεν είναι πάντως η μοναδική περίπτωση ασθενών που αναγκάζονται να πηγαίνουν σε νοσηλευτικά ιδρύματα για τη θεραπεία τους καθώς πολλά ακριβά φάρμακα διατίθενται πλέον μόνο από τα νοσοκομεία και όχι από τα φαρμακεία της γειτονιάς όπως στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

αναστήθηκαν… νεκροί. πήραν ακόμη και φάρμακα. κυκλώματα απάτης βρήκε ο ΕΟΠΥΥ

πόλεμος γιατρών – ΕΟΠΥΥ

μειώνονται και πάλι οι τιμές των φαρμάκων. νέα αγορανομική διάταξη

μπλόκο στις εξαγωγές άλλων 34 φαρμάκων από τον ΕΟΦ

15 μύθοι και αλήθειες γύρω από τις ψυχικές διαταραχές