Σε απόγνωση οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Ντυνάν! Πωλείται το νοσοκομείο. τι θα γίνουν τα δεδουλευμένα

  • Iatropedia
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται εδώ και λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν καθώς φαίνεται πως η συμφωνία για την πώληση του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι πολύ κοντά, ενώ οι ίδιοι παραμένουν απλήρωτοι.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με το φόβο ότι μπορεί μέσα στην αναμπουμπούλα της πώλησης του νοσοκομείου τα χρήματά τους θα χαθούν μαζί με τη συμφωνία ή θα κουρευτούν στη … διαδρομή, ζούνε οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του Ντυνάν. Το προσωπικό έχει να πληρωθεί μήνες παρότι εργάζεται ασταμάτητα για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς.

Την ίδια ώρα η διοίκηση του νοσοκομείου συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας είναι πολύ κοντά να υπογράψει συμφωνία πώλησης του Ντυνάν ή παραχώρησης του μάνατζμεντ.

Πηγές αναφέρουν ότι ήδη με δύο μεγάλους ομίλους, η συμφωνία είναι πολύ κοντά και παραμένουν λίγες λεπτομέρειες ακόμη πριν καταλήξει η υπογραφή με έναν από τους δύο.

Ωστόσο ο ισχυρός άνδρας του Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης παρότι όπως αναφέρουν πληροφορίες επιθυμεί άμεσα να απεμπλακεί από το νοσοκομείο, μετά και τις τελευταίες του περιπέτειες με το ΙΚΑ, φαίνεται πως έχει ακόμη ενδοιασμούς.

Μέχρι στιγμής άλλωστε δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με τους εργαζόμενους του Ντυνάν αφού εμμέσως διαρρέεται από τη σημερινή διοίκηση ότι επιθυμεί να παραμείνουν όλοι.

Αυτό που φαίνεται όμως να αποτελεί το αγκάθι στην πώληση είναι ένα τμήμα του κτιρίου του Ντυνάν που θα πρέπει να δοθεί στο νέο ιδιοκτήτη. Τα νομικής φύσεως προβλήματα από την άλλη δε λείπουν, καθώς είναι ασαφές το πλαίσιο λειτουργίας που θα ακολουθηθεί μετά την πώληση.