Σε ανέχεια και το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο λόγω χρεών του ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Στο άρτιο επιστημονικά και γνωστό για το υψηλό επίπεδο των γιατρών του Ευγενίδειο, δεν έχει πληρώσει μισθούς επειδή ο ΕΟΠΥΥ του χρωστάει κάτι παραπανω από 1 εκατ. ευρώ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την επέμβαση του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητά η διοίκηση του νοσοκομείου ώστε να λάβουν μέρος των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ, που συνολικά ανέρχονται σε 1,72 εκατ. ευρώ ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν το προσωπίκό και τις εισφορές στο ΙΚΑ και την Εφορία!

Η έκκληση αυτή είναι σίγουρο ότι αφορά κι άλλα νοσοκομεία, ειδικά δε τα πανεπιστημιακά που έχουν ιδιότυπο status και έχουν «να κάνουν» με δύο υπουργεία, αυτό της Παιδείας και φυσικά το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου επιθυμεί να ενημερώσει την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και τους νοσηλευομένους ότι η οικονομική ασφυξία στην οποία ευρίσκεται η Κλινική, με συνέπεια τη μη καταβολή δεδουλευμένων μισθών στους εργαζομένους και λοιπών εισφορών σε Ι.Κ.Α. και εφορία, οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μάς οφείλει 1.720.000 ευρώ που αφορούν στα νοσήλια των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου.

Με καταβολή έστω και μέρους του ποσού θα ήτο δυνατή η ικανοποίηση των εργαζομένων, αλλά και η ανταπόκρισή μας στις πολλαπλές υποχρεώσεις του Θεραπευτηρίου.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να ενσκήψει στο πρόβλημα, προκειμένου να εξασφαλισθεί η λειτουργία του ιστορικού Θεραπευτηρίου προς όφελος της κοινωνίας.