Σε αναμονή οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ για νέα κυβέρνηση και νέο υπουργό Υγείας! Τι τους περιμένει μετά…

  • Iatropedia
Μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας ζουν τα τελευταία 24ωρα οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων, καθώς ουδείς μπορεί να προσδιορίσει τι μέλλει γενέσθαι για τον τομέα της υγείας δεδομένης της ρευστής πολιτικής κατάστασης.

Θα κλείσουν νοσοκομεία, θα απολυθούν εργαζόμενοι, θα κοπούν και άλλο οι μισθοί είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που απασχολούν το προσωπικό του ΕΣΥ μια που τα εκλογικά δεδομένα καθιστούν ακόμη πιο ρευστή την κατάσταση στην υγεία. Τι θα γίνει;

Όπως και να εξελιχθούν οι πολιτικές συνθήκες, το βέβαιον είναι ότι το μέλλον των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα είναι εξαιρετικά γκρίζο. Και αυτό επειδή οι διαθέσεις της τρόικας είναι άγριες απέναντι στο ΕΣΥ αφού θεωρεί ότι παραμένει ένα σπάταλο και ανίκανο σύστημα υγείας που χωρά και άλλες περικοπές.

Πληροφορίες άλλωστε αναφέρουν ότι η τρόικα εδώ και καιρό είχε θέσει στον Ανδρέα Λοβέρδο το ζήτημα της περαιτέρω μείωσης των δαπανών στο σύστημα. Μάλιστα ο διάλογος ήταν “κόψτε και άλλο από τα νοσοκομεία”.

Γι αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μόλις πρόσφατα κόπηκαν στο μισό τα κονδύλια για τις εφημερίες ενώ και οι μισθοί αναμένεται να μειωθούν κατά άλλο ένα 12% τον Ιούνιο όποιο υπουργός και να είναι.

Βέβαια το ζήτημα είναι ότι γιατροί και εργαζόμενοι δε σκοπεύουν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια καθώς έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις σε περίπτωση που πειραχτούν εκ νέου οι αμοιβές τους.

Εξάλλου πολλά νοσοκομεία βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εξαιτίας ακριβώς των κουρεμένων εφημεριών και υπερωριών.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν