Σε 24 ωρη βάση θα εφημερεύουν τα νοσοκομεία από σήμερα.Όλες οι αλλαγές

  • Iatropedia
Τσουνάμι στις εφημερίες των νοσοκομείων φέρνει το σχέδιο της κινητικότητας. Αρχής γενομένης από σήμερα έως και τις 15 Σεπτεμβρίου αναδιοργανώνεταιτο σύστημα εφημεριών των δημοσίων νοσοκομείων προκειμένου να καλυφθούν τυχόν υγειονομικά κενά κατά την διάρκεια εφαρμογής της αλλαγής χρήσης των νοσοκομείων.

Υπενθυμίζεται ότι τα νοσοκομεία των οποίων ο ρόλος αλλάζει και άρα το προσωπικό τους μπαίνει σε κινητικότητα είναι τα Σπηλιοπούλειο, Αγία Βαρβάρα, Πατησίων, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ. Στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν στο σχέδιο το πρώην νοσοκομείο του ΙΚΑ Παναγία, το Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων και το Ειδικών Παθήσεων.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονήσει τα ΕΚΕΠΥΥ από

σήμερα τα νοσοκομεία αυτά βγαίνουν από το πρόγραμμα εφημεριών, ενώ την ίδια ημέρα τίθεται σε ισχύ νέο σύστημα εφημερειών στην Αττική.

Όπως προβλέπεται από το επιχειρησιακό σχέδιο , θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες και όχι σε τρεις χρονικές ζώνες (6 πμ- 2 μμ, 2μμ- 12μμ, 2μμ- 6πμ όπως ίσχυε μέχρι χθες.

Παράλληλα σε πλήρη εφημερία θα μπουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα»Παμακάριστος» και το Ογκολογικό Νοσοκομείο » Άγιοι Ανάργυροι».

Κατά το μεταβατικό αυτό διάστημα από 22 Αυγούστου έως και 15 Σεπτεμβρίου εντάσσονται τα στρατιωτικά νοσοκομεία στο σύστημα εφημεριών. Σε αυτά θα γίνονται εσωτερικές διακομιδές ασθενών από δημόσια νοσοκομεία όταν χρειάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκκενώνονται νοσοκομεία μεταφέρονται ασθενείς αναβάλλονται χειρουργεία.

Αγκάθι η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ. Έρχεται νέο ψαλίδισμα σε φάρμακα και εξετάσεις

Ονοματεπώνυμα των επίορκων ζητούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ