Σε 20 μέρες οι οριστικές ανακοινώσεις για απολύσεις-λουκέτα στον ΕΟΠΥΥ! Οι φήμες και οι διαψεύσεις

  • Iatropedia
Στις 6 Δεκεμβρίου λήγει το χρονοδιάγραμμα για τις οριστικές αποφάσεις που θα σχετίζονται με το προσωπικό και τις μονάδες! Τι απάντησε ο Άδωνις στις φήμες περί απολύσεων μέσα στο σαββατοκύριακο που αναπαρήχθησαν και από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Διέψευσε και μέσω της προσωπικής του σελίδας στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης τις φήμες που ήθελαν να γίνονται απολύσεις γιατρών εξπρές μέσα στο Σαββατοκύριακο. Κάτι που άλλωστε στην πράξη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καθότι απαιτείται τουλάχιστον νομοθετική ρύθμιση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως διέψευσε τα δημοσιεύματα και τις σχετικές φήμες τονίζοντας:

«Οι φήμες περί διαλύσεως του ΕΟΠΥΥ είναι παντελώς ανυπόστατες. Συνήλθε σήμερα η επιτροπή αξιολογήσεως και παραδίδει έως 6/12 πόρισμα»

Το σχόλιο του Άδωνι στο twitter

Έτσι σε περίπου 20 μέρες θα έχει » κλείσει» η υπόθεση ΕΟΠΥΥ και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ανασυγκρότηση του συστήματος.

Όμως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έσπευσε να προβεί σε σχετική ανακοίνωση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι καταγγέλλει: » στον ελληνικό λαό και την ιατρική επιστημονική κοινότητα την αιφνιδιαστική συνεδρίαση της επιτροπής για την διάλυση του ΕΟΠΥΥ και καλεί τον υπουργό Υγείας να μην προχωρήσει σε καμία σχετική κίνηση μέσα στο σαββατοκύριακο και χωρίς να θέσει τις αποφάσεις της σημερινής συνεδρίασης σε δημόσιο διάλογο.»

Ανακοίνωση που προκάλεσε έντονη αναστάτωση στους εργαζόμενους του οργανισμού οι οποίοι αναζητούσαν πληροφορίες για να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για » ξαφνικό θάνατο» του φορέα κάτι σαν την ΕΡΤ.

Όπως και να χει ο κύβος φαίνεται ότι ερρίφθη για 2246 γιατρούς όπως είχε δημοσιεύσει το iatropedia. Γιατροί που είναι επί ξύλου κρεμάμενοι καθώς κατά την Task Force πρέπει να μεταφερθούν στα νοσοκομεία. Ειδικότητες που θεωρούνται όμως μη χρήσιμες για την Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας.

Είναι: 16 Αλλεργιολόγοι, 85 Γαστρεντερολόγοι, 147 νευρολόγοι, 272 γυναικολόγοι, 88 ενδοκρινολόγοι, 393 ορθοπεδικοί, 145 ουρολόγοι, 12 πλαστικοί, 255 πνευμονολόγοι , 52 ρευματολόγοι, 168 δερματολόγοι, 200 ΩΡΛ, 290 οφθαλμίατροι, 123 λοιπές ειδικότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επί ξύλου κρεμάμενοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Ποιοι κινδυνεύουν με απόλυση

Με δόσεις οι νέοι διοικητές! Και άλλα ονόματα

Έρχεται το κύμα κινητικότητας στα νοσοκομεία της περιφέρειας! Πότε ξεκινά

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν οι ψυχικά πάσχοντες!