Σχόλιο Ανδρέα Ξανθού για τα κουνούπια: «Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για τον Ιό του Δυτικού Νείλου»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
«Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία ότι θα έχουμε ανεξέλεγκτη εξάπλωση του Ιού του δυτικού Νείλου, αλλά το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται σε εγρήγορση», δήλωσε στο Κόκκινο 105,5 ο υπουργός Υγείας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ξανθός, «έχουν δοθεί έγκαιρα οι απαραίτητες κατευθύνσεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει συχνές αναφορές και έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες στις Περιφέρειες για τους απαραίτητους ψεκασμούς».

Αλλά δεν παρέλειψε να ζητήσει από τους πολίτες να βρίσκονται και εκείνοι σε εγρήγορση και, όταν υπάρχουν ύποπτα κρούσματα, να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία

Σε άλλο σημείο της ίδια συνέντευξης, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο άνοιγμα της δημόσιας υγείας σε όλους τους πολίτες. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε μάλιστα, από τον Ιανουάριο ως και τον Ιούλιο το ΕΣΥ εξυπηρέτησε 678.000 ανασφάλιστους πολίτες, εκ των οποίων το 30% ήταν πολύ χαμηλού εισοδήματος.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Ξανθός, «διασφαλίσαμε την πρόσβαση στην υγεία σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, εργασίας και ασφαλιστικού καθεστώτος».