Σαράντα εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία…

  • Iatropedia
Με εντολή του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε στην πληρωμή νοσηλίων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ύψους 40 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά που αποτελούν ίδια έσοδα των νοσοκομείων, θα διατεθούν πρωτίστως για την πληρωμή του επικουρικού προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σταγόνα στο… ωκεανό, αλλά παρόλα αυτά σημαντική είναι η έκτακτη πληρωμή νοσηλίων που αποστέλλεται στα νοσοκομεία της χώρας.

Καθώς τα χρήματα αυτά αποτελούν δικά τους, ίδια έσοδα, που έλειπαν από τα ταμεία των λογιστηρίων τους, η κίνηση του κ. Κουρουμπλή να αποστείλει αυτή την ανάσα ρευστότητας από τον υποχρηματοδοτημένο για φέτος ΕΟΠΥΥ, αποτελεί μια κίνηση σωστή και επιβεβλημένη.

Τα νοσοκομεία βέβαια πρωτίστως χρειάζονται προσωπικό, υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό και πληρωμή στις εφημερίες των εξαθλιωμένων γιατρών τους. Να θυμίσουμε ότι οι γιατροί πληρώθηκαν προ 3 εβδομάδων τις εφημερίες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2015 αλλά για τις εφημερίες Απριλίου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα πληρωθούν πριν από τα τέλη ιουλίου με αρχές αυγούστου!

Επισυνάπτεται αρχείο με αναλυτική κατανομή του ποσού των 40 εκατ. ευρώ ανά Υγειονομική Περιφέρεια και νοσοκομείο.