Σάπια πατώματα και μουχλιασμένοι τοίχοι στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος όπου τραυματίστηκε γιατρός

  • Ρούλα Τσουλέα
νοσοκομείο
Με μελανά χρώματα περιγράφουν οι εργαζόμενοι την κατάσταση που βρίσκονται οι κοιτώνες  των γιατρών.

Σάπια πατώματα και παράθυρα με μουχλιασμένοι τοίχοι υπάρχουν στους κοιτώνες των γιατρών στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη, τμήμα της οροφής του οποίου κατέρρευσε τραυματίζοντας έναν γιατρό.

Αυτό καταγγέλλει στο newsit.gr ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων,  Στέφανος Χατζηλιάδης, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση.

«Εδώ και χρόνια αίτημά μας είναι ο εξωραϊσμός των κοιτώνων του νοσοκομείου όπου αναπαύονται οι γιατροί που εφημερεύουν», λέει ο κ. Χατζηλιάδης.  «Ο χώρος είναι τουλάχιστον άθλιος με σάπια πατώματα, παράθυρα και μουχλιασμένους τοίχους. Η κεραμοσκεπή που είναι από πάνω έγινε επισκευή και όχι αντικατάσταση γιατί δεν έφταναν τα χρήματα. Σύμφωνα με τη διοίκηση θα έμπαινε εργολάβος να κάνει εργασίες, αλλά δεν πρόλαβε. Το αποτέλεσμα ήταν ο, ευτυχώς, μικρός τραυματισμός συναδέλφου».

Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν συνέβη σήμερα το πρωί, όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής στον προθάλαμο των κοιτώνων.

Ο γιατρός που τραυματίστηκε είναι ειδικευόμενος. Κτύπησε ελαφρά στο χέρι, το πόδι και στο κεφάλι. Μετά τις πρώτες βοήθειες και εξέταση από ορθοπεδικούς στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, επέστρεψε στο σπίτι του. Το Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος δεν διαθέτει Ορθοπεδική Κλινική.

Με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου, Νικήτα Παπαδόπουλου, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος σε όλα τα σημεία στα οποία έγιναν το τελευταίο διάστημα εργασίες επισκευής.

Με πληροφορίες από Newsit.gr