Sandoz: Νέο εργοστάσιο παραγωγής βιολογικών φαρμάκων στη Σλοβενία

  • Iatropedia newsroom
κορονοϊός
Η Sandoz υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής βιολογικών φαρμάκων στη Σλοβενία, για να υποστηρίξει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για βιοομοειδή φάρμακα.

Η επένδυση της Sandoz αναμένεται να ανέλθει σε τουλάχιστον 400 εκ. δολάρια.

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε, την Πέμπτη 9 Μαρτίου, για την κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής βιολογικών φαρμάκων στη Lendava της Σλοβενίας. Η τελετή έγινε στη Ljubljana υπό την παρουσία του πρωθυπουργού της Σλοβενίας και του διευθύνοντος συμβούλου της Sandoz.

Το νέο έργο υποστηρίζει την φιλοδοξία της Sandoz να πρωτοστατίσει στην μελλοντική ανάπτυξη βιοομοειδών, αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση

Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς επενδύσεις ιδιωτικού τομέα στη Σλοβενία και ενισχύει το εκτεταμένο δίκτυο παραγωγής της Sandoz σε όλη την Ευρώπη

Η επένδυση της Sandoz αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον τα 400 εκ. δολάρια, υποστηρίζοντας τη φιλοδοξία της εταιρείας να οδηγήσει τη μελλοντική ανάπτυξη του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου βιοομοειδών της. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς επενδύσεις ιδιωτικού τομέα στη Σλοβενία.

Μιλώντας στην σχετική τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Dr Robert Golob, Πρωθυπουργός της Σλοβενίας, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για αυτή την επένδυση από έναν μακροπρόθεσμο στρατηγικό επενδυτή, που αποτελεί μια κοινωνικά υπεύθυνη και βιώσιμη εταιρεία, η οποία είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς εργοδότες στη Σλοβενία. Με τέτοιου είδους επενδύσεις βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για μια άκρως παραγωγική, ανταγωνιστική και πράσινη οικονομία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sandoz, Richard Saynor, δήλωσε: «Τα βιοομοειδή φάρμακα αυξάνουν την πρόσβαση σε βιολογικές θεραπείες αιχμής για τους ασθενείς που τις χρειάζονται περισσότερο. Στη Sandoz, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στην αύξηση της πρόσβασης σε αυτά τα σημαντικά φάρμακα. Η συγκεκριμένη επένδυση υπογραμμίζει τη φιλοδοξία μας να είμαστε ο βιώσιμος παγκόσμιος ηγέτης στα βιοομοειδή, ενός τομέα που προβλέπεται να αυξάνεται με διψήφιο αριθμό ετησίως την επόμενη δεκαετία».

Ο Glenn Gerecke, Global Head of Sandoz Technical Operations, πρόσθεσε: «Αυτή η υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής πρόκειται να αποτελέσει ένα σημαντικό νέο κόσμημα για τη Sandoz, επιτρέποντάς μας να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για τα υπάρχοντα και μελλοντικά βιοομοειδή μας, στο μεσοπρόθεσμο και στο μακροπρόθεσμο μέλλον. Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας, μας προσφέρει ένα ισχυρό συνδυασμό πολιτικής σταθερότητας, εγγύτητας με τις υπάρχουσες παραγωγικές και εμπορικές μας δραστηριότητες στην Ευρώπη αλλά και ανταγωνιστικό κόστος.»

Οι εργασίες για το νέο εργοστάσιο πρόκειται να ξεκινήσουν φέτος, με την πλήρη λειτουργία να έχει προγραμματιστεί υπό όρους για τα τέλη του 2026.

Η Sandoz, πρόσφατα, ανακοίνωσε ακόμη μία επένδυση 50 εκ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου παραγωγής αντιβιοτικών στην Ευρώπη, ανεβάζοντας τη συνολική νέα επενδυτική της δέσμευση στο δίκτυο τα τελευταία χρόνια σε 250 εκ. ευρώ. Τα φάρμακα κατά των λοιμώξεων (κυρίως αντιβιοτικά) αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη δραστηριότητα της Sandoz μετά τα βιομοειδή, ενώ και τα δύο έχουν τις ρίζες τους στη μοναδική 75χρονη ιστορία της εταιρείας στην ανάπτυξη τεχνολογιών για την παραγωγή προϊόντων από ζύμωση.

Η Sandoz είναι πρωτοπόρος και ηγέτης της αγοράς στα βιοομοειδή και η κορυφαία παραγωγός γενόσημων αντιβιοτικών παγκοσμίως. Η εταιρεία δεσμεύεται να συνεχίσει να αναπτύσσει τον ηγετικό της ρόλο σε αυτά τα δύο σημαντικά και αναπτυσσόμενα τμήματα της αγοράς φαρμάκων τα οποία δεν προστατεύονται από δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν